USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

За луцькими школами закріпили території обслуговування. Перелік

7 Квітня 2021 11:09
У Луцьку закріпили території обслуговування закладів загальної середньої освіти.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 7 квітня.

На розгляд винесли питання Про закріплення території обслуговування закладів загальної середньої освіти Луцької міської територіальної громади та ведення обліку дітей шкільного віку та учнів.

Як наголосив міський голова Ігор Поліщук, із проєкту рішення поки виключили школи, розташовані у приєднаних громадах.

«Усі питання, що стосуються шкіл приєднаних громад ми доопрацьовуватимемо і розглядатимемо пізніше», – сказав він.

Як розповіла керівниця управління освіти Зіновія Лещенко, проєкт рішення про закріплення території обслуговування закладів загальної середньої освіти Луцької міської територіальної громади підготували відповідно до вимог чинного законодавства.

«Був складений проєкт рішення, у якому є склад комісії і закріплення територій за певними закладами освіти. Збережений попередній контент, однак є зміни щодо Луцького ліцею №28, що на вулиці Дубнівській. Це питання початку трансформації освіти, яка завершиться у 2027 році. 2026-2027 навчальний рік стартуватиме у новому форматі функціонування закладів освіти», – сказала вона.

Та додала, що до закладу освіти, який не закріплений за територією проживання одного з батьків, дитину можна віддати, якщо її старші брати чи сестри навчаються в цій установі, якщо там працюють батьки чи якщо є залишкові місця у класі.

Читати ще: Відомо, як переформують школи Луцька

Як вказано в пояснювальній записці до проєкту рішення, визначення механізму обліку дітей шкільного віку та учнів є необхідною умовою для створення належних умов для здобуття освіти та формування перспективної сітки класів. Затвердження мікрорайонів та територій обслуговування шкіл забезпечить територіальну доступність на здобуття громадянами повної загальної середньої освіти. Врегулювання порядку отримання інформації від служби у справах дітей, спеціальних установ та закладів, що здійснюють їх соціальний захист і профілактику правопорушень, забезпечить належне ведення обліку дітей шкільного віку.
У результаті також створено робочу групу для координаційної роботи з обліку дітей шкільного віку та учнів, до якої увійшли заступниця міського голови Ірина Чебелюк, Зіновія Лещенко, заступниця керівника управління освіти Тетяна Силка, керівник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін, керівник Луцького районного управління поліції ГУ НП у Волинській області Сергій Рудницький, директорка департаменту державної реєстрації Юлія Соломко та керівник служби у справах дітей Федір Шульган.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Цікаво Показати IP 7 Квітня 2021 11:33
Так подається ніби щось нове зробили. Скільки живу стільки пам'ятаю що таке існувало і вчителі завжди бігали по будинках і випитували де що і як.
Анонім Показати IP 7 Квітня 2021 11:36
Буде як в 90-х. Підуть стіна на стіну, вулиця на вулицю. Багатоповерхівки із приватним сектором.
скептик Показати IP 7 Квітня 2021 12:25
"Та додала, що до закладу освіти, який не закріплений за територією проживання одного з батьків, дитину можна віддати, якщо її старші брати чи сестри навчаються в цій установі, якщо там працюють батьки чи якщо є залишкові місця у класі." А ВИ КОНСТИТУЦІЮ І ЗАКОН ПРО ОСВІТУ ЧИТАЛИ ? ЯКЕ ЗАКРІПЛЕННЯ ? ДИТИНА МАЄ ПРАВО НАВЧАТИСЬ У БУДЬ-ЯКІЙ ШКОЛІ .
Шо робити будете ? Показати IP 7 Квітня 2021 13:02
А як там нащот дітей з Рованців ?
лучанин Показати IP 7 Квітня 2021 13:18
що це за цікаве питання однозачно до Боратина ви ж самодостатні
лучанин Показати IP 7 Квітня 2021 13:19
як куди до боратина ви ж самодостатні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus