USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

За мир, здоров’я і добро: у Луцьку відбулася громадська акція «Спільна коляда». Фото

12 Січня 2020 21:24
Яскраве дійство, яке об’єднало присутніх на Театральному майдані міста глядачів, духовенство і представників влади, стало яскравим підсумком міжнародного етнофестивалю «Різдво у Луцьку».

Громадська акція «Спільна коляда» розпочалася зі слів вдячності ведучої всім, хто зараз на сході захищає мир та спокій нашої України. Лучани мали змогу ще раз подякувати воїнам, долучившись до національного флеш-мобу «Завдяки тобі». Простий жест — притулена до серця права рука — інколи може бути виразнішим за багато слів. Тож, гості свята символічно сказали: «Дякуємо» учасникам бойових дій та членам їх родин, які знаходилися на Театральному майдані.
Яскравий та емоційний номер підготували для глядачів заслужені артисти України: учасник АТО Адам Горбатюк і Тетяна Ярошик. Разом із юними митцями вони виконали пісню про щире прохання дитини на новорічно-різдвяні свята особливого подарунку — життя і здоров’я батька, який зараз на війні.
Незвичайним подарунком стала поява звіздарів із вертепними зірками. Учасники фестивалю пройшли під сцену і там доєдналися до святкування, підносячи до небес символи Бога та народження Спасителя. Потому до громадян звернулися намісник луцького монастиря Воздвиження хреста Господнього ігумен Никодим, секретар Волинської єпархії УПЦ отець Миколай Бондарук, консул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Тереза Хрущ, заступниця голови Волинської обласної державної адміністрації Світлана Мишковець, заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк, заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк та радник міського голови Ігор Поліщук.
Кожен із поважних учасників громадської акції, щиро вітав із Різдвом, бажав миру та злагоди, Божої благодаті, здоров’я, процвітання і достатку, тепла і затишку у домівках, єдності та спокою. Яскравим фіналом свята стала спільна колядка, до якої приєдналися глядачі та піротехнічне шоу на сцені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus