USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

За позашляховики для поліції переплатили 240 млн, – НАБУ

31 Серпня 2017 20:18
Солом'янський райсуд Києва двічі відмовив детективам Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) у наданні інформації про контакти фігуранта кримінального провадження за фактом зловживань під час закупівлі для потреб Національної поліції автомобілів Mitsubishi Outlаnder.

Про це свідчитьрішення суду, опубліковане 8 серпня, повідомляє видання Гордон.

У документі ідеться про те, що кримінальне провадження було відкрито 23 січня, а підозрюваними є посадові особи державного закладу "Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України".

"У ході розслідування встановлено, що посадові особи ДУ "ЦОП Національної поліції України", засновником якого є Національна поліція України, діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ "Ніко Діамант", за сприяння службових осіб Міністерства внутрішніх справ України... необґрунтовано застосували переговорну процедуру закупівлі", – ідеться в рішенні.

За даними НАБУ, це привело до купівлі автомобілів за цінами, які вище за ринкові більш ніж на 30%.

"Своїми діями завдали шкоди державному бюджету у розмірі понад 240 млн грн", – наголошено в документі.

9 липня 2016 року глава МВС Арсен Аваков заявив, що Національна поліція України замінить старі автомобілі новими кросоверами Mitsubishi Outlander. 25 травня 2017 року Японія передала 635 автомобілів Україні в рамках Кіотського протоколу. Їх розподіляли для потреб патрульної поліції, груп швидкого реагування підрозділів превенції та вибухотехніків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus