USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«За Україну! За її волю!» У Луцьку віддячили тим, хто гарантує нам безпеку

6 Грудня 2019 15:44
Девіз цьогорічних урочистостей Збройних сил України – рядки пісні «Армія з народом, народом України». Український народ вкотре переконався, що почуватися в безпеці можна тільки тоді, коли країна має міцну боєздатну армію.

Тематичний концерт із нагоди Дня Збройних сил України відбувся 6 грудня в Палаці учнівської молоді в Луцьку.

Захід розпочався з виконання військовим духовим оркестром Луцького прикордонного загону (керівник – лейтенант Петро Лукавий) та оркестром військової частини 1141 (диригент – майор Віктор Лученець) пісні «За Україну! За її волю!» та Гімну України.
Згодом усі присутні вшанували хвилиною мовчання тих, хто віддав своє життя за єдність і незалежність України.

Від учасників концерту до каменю на меморіалі «Вічна слава», де буде споруджено пам’ятник на честь усіх загиблих Героїв України, поклали квіти.
Згодом настав час для офіційних привітань, вручення численних грамот та оголошень подяк.

Першим слово взяв військовий комісар Волинського обласного військового комісаріату, керівник Луцького гарнізону, полковник Роман Кулик.

«Щороку шостого грудня в нашій державі відзначається День Збройних сил, який у теперішніх умовах боротьби за незалежність та територіальну цілісність України має особливе значення. Це свято хоробрих військовослужбовців, завдяки незламному духу яких наша країна досі залишається суверенною, незалежною державою.

Українські військові – це справжня армія незламних та нескорених бійців-патріотів, які п’ятий рік в умовах війни демонструють мужність, звитягу, силу духу, волю та неабияке бажання перемогти ворога, чим виправдовують довіру мільйонів українців. Саме на боєздатні сили покладаються надії про мир, процвітання та славу країну. І ці мрії обов’язково стануть реальністю», – сказав Роман Кулик.
Він теж нагадав, що цього дня всі українці схиляють голови в пам'ять про тих, хто віддав життя за українську землю.

Військовий комісар вручив грамоти та подяки військовослужбовцям військових частин та установ Луцького гарнізону за професійну майстерність, самовідданість та відповідальність, проявлені під час виконання завдань щодо захисту суверенітету та територіальної цілісності України, командиру військової частини А3186, підполковнику Василю Василевському, керівнику відділення персоналу, заступнику керівника штабу військової частини А0959 Повітряних сил України, майору Анатолію Манилюку, старшому льотчику авіаційної ланки першої авіаційної ескадрильї військової частини А0959 Повітряних сил України, капітану Максиму Щепотьєву, керівниці сховища військової частини А2466, молодшому сержанту Тетяні Губановій, молодшій медичній сестрі травматологічного відділення військової частини А4554, солдату Руслані Кумецькій, медичному працівникові приймального відділення військової частини А4554, старшому солдату Віктору Стасюку, стрільцю відділення охорони військової частини А2466, солдату Юрію Романюку.
«Український народ пишається своїми воїнами. Ваша професія – небезпечна, шанована, одна з найважливіших для держави. Бути військовим – це покликання, адже люди в погонах вважаються елітою держави. Саме ви захищаєте рубежі нашої країни, гарантуєте безпеку всіх громадян України», – звернувся до присутніх військовослужбовців перший заступник голови Волинської ОДА Олександр Киричук.
Він додав, що Збройні сили України – це здобуток і заслуга всіх українців, які щоденно роблять свій внесок у розбудову армії.

За добровільне забезпечення проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, волонтерську діяльність, перебуваючи безпосередньо в районі проведення антитерористичної операції, Олександр Киричук вручив відзнаку Президента України за гуманітарну участь в АТО волонтеру, члену громадської організації «Військові капелани Волині» Володимиру Дралю.

«Хай Бог береже Україну, наше військо. І разом – до перемоги. Слава Україні! Слава Ісусу Христу!» – сказав, отримавши відзнаку, капелан.
За особистий внесок у зміцнення обороноздатності держави, професійне виконання службових обов’язків, активну громадянську позицію почесні грамоти та подяки від облдержадміністрації отримали майор, старший офіцер мобілізаційного відділу Волинського обласного військового комісаріату Дмитро Вишневський, капітан медичної служби, старший ординатор травматологічного відділення військової частини А4554 Дмитрій Земба, спеціаліст відділу офіцерів запасу і кадру Волинського обласного військового комісаріату Маргарита Вінічук, сержант, старша медична сестра неврологічного відділення військової частини А4554 Галина Оліярнік, майор, керівник обслуговування літаків, двигунів і засобів аварійного покидання літаків 2-ї авіаційної ескадрильї військової частини А0959 Вадим Сташків, лейтенант, керівник технічно-експлуатаційної частини автомобільної техніки військової частини А0959 Анатолій Ющук.
Приєдналася до привітань на адресу військовослужбовців голова Волинської обласної ради Ірина Вахович.

«Саме військовослужбовці, капелани, ветерани гарантують нам найголовніше – безпеку, а безпека – це первинна потреба кожної людини. Насправді, невійськовим важко уявити, наскільки тяжкі випробування переживають військовослужбовці, аби гарантувати нам цю безпеку», – сказала Ірина Вахович і передала слова вдячності на адресу присутніх військових від усього депутатського корпусу обласної ради.
Також Ірина Вахович нагадала про програми, які реалізує облрада заради підтримки бійців, добровольців і капеланів.

«Я хочу, щоби ми більше не поповнили жодним портретом стелу пам’яті наших воїнів. Я бажаю нам довгоочікуваного миру», – зазначила Ірина Вахович.

Вона вручила почесні грамоти обласної ради за сумлінну працю, відповідальне ставлення до виконання службових обов’язків, зразкову військову дисципліну, вагомий внесок у справу захисту України підполковнику, керівнику відділу комплектування та призову, підготовки до військової служби, заступнику військового комісара Волинського обласного військового комісаріату Юрію Кучеру, працівниці Збройних сил, головному спеціалісту відділу комплектування та призову, підготовки до військової служби Волинського обласного військового комісаріату Вікторії Леуш, працівниці Збройних сил, спеціалісту відділу офіцерів запасу і кадру Волинського обласного військового комісаріату Юлії Петрюк, майору, заступнику командира 2-ї авіаційної ескадрильї, керівнику інженерно-авіаційної служби військової частини А0959 Андрію Кравченку, старшому лейтенанту, офіцеру відділення морально-психологічного забезпечення військової частини А0959 Жанні Костіциній, капітану, керівнику штабу, першому заступнику командира 1-ї авіаційної ескадрильї військової частини А0959 Михайлу Українцю.
«Незважаючи на невеликий офіційний вік української армії, історія українського війська почала формуватися ще багато століть тому. Саме у війнах, міжусобицях, боротьбі, починаючи від Київської Русі, до Другої світової війни і, на жаль, надалі, у ХХІ столітті, ми формуємо свій стиль, своє відношення до військової служби, війська, нещасть, які ми отримуємо в результаті боїв», – вказала заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк.

Вона наголосила, що військовослужбовці – це підтримка, опора і захист нашої держави: «Завдяки вам ми маємо спокій у наших домівках».
За високий професіоналізм, зразкову військову дисципліну, сумлінне виконання службових обов’язків, вагомий особистий внесок у забезпечення державного суверенітету і територіальної цілісності України Ірина Чебелюк вручила почесні грамоти та подяки міського голови підполковнику, заступнику військового комісара, керівнику відділу комплектування Луцького об’єднаного міського військового комісаріату Олександру Фурману, провідному спеціалісту командування Луцького об’єднаного міського військового комісаріату Оксані Маковецькій та провідному спеціалісту відділення офіцерів запасу і кадрів Луцького об’єднаного міського військового комісаріату Тетяні Ковальовій.
Згодом на сцену вийшов камерний оркестр Волинської обласної філармонії «Кантабіле» (художній керівник – народний артист України Товій Рівець).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Богдан Сташинський Показати IP 6 Грудня 2019 20:10
Цікаво, як військові та ветерани військової служби відреагууть на заяву пані Вахович про зміну призначення будівлі гарнізонного віськового шпиталю де трапилая пожежа... Може звідти вуха сторчать ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus