USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Нас не поставлять на коліна»: у Луцьку відзначили річницю Майдану

21 Листопада 2016 19:25
З нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи у луцькому Палаці культури сьогодні, 21 листопада, відбулися тематичні заходи під назвою «Нас не поставлять на коліна, бо дух свободи й гідності не згас...».

Автор сценарію, завідуюча відділенням Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського, Ольга Кожемякіна розповідає, що важко було готувати захід, бо кожен спогад про подію мовби крає серце.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗМІНИ У ЖИТТІ ЛУЧАН І РЕЦЕПТ ЗАМОЖНОЇ КРАЇНИ. ВІДЕООПИТУВАННЯ

«У сценарії свята я згадала лицарське козацтво, дисидентів, війни, у яких століттями українцям довелося виборювати незалежність. Втім, головна тема цієї урочистості – сьогодення, яке теж насичене боротьбою за свободу: Помаранчева революція, Революція Гідності, війна. Гідність лунає у рядках пісень, адже саме вона не дає стояти, схиливши голови, й спонукає до дій та турботи про ближніх», - говорить пані Ольга.
Та додає, що Україна – це нація Героїв, і про це варто пам'ятати завжди, аби не забувати полеглих та мати сили надалі відстоювати свою Батьківщину й державність.

Саме тому урочистий захід розпочали з Гімну та продовжили хвилиною мовчання в пам'ять про полеглих Героїв.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЧАНИ ВШАНУВАЛИ ЗАГИБЛИХ ЗА ВОЛЮ І НЕЗАЛЕЖНІСТЬ УКРАЇНИ. ФОТО

Серед учасників програми – воїни АТО Степан Петрусь та Василь Марчук, учасники проекту «Вбережи», які їздять на передову та виступають у різних куточках України з мистецько-патріотичною місією.

«Ми пишемо пісні, музику, матеріал збираємо на передовій. Виступаючи, переслідуємо три мети: підтримати скалічених воїнів грошима з благодійних внесків, достукатися до сердець людей, які живуть на сході, та об'єднати нашу країну, щоб ми стали сильнішими», - розповідає Степан Петрусь.
Його товариш, який на фото ліворуч, впевнений, що серця людей відкриваються, бо це відчувається після концертів у палких аплодисментах та сльозах.

У заході, окрім представників влади та духовенства, взяли участь родини волинян, які загинули, відстоюючи свободу України, та небайдужі лучани.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Кастрюлька Показати IP 21 Листопада 2016 20:41
«НАС НЕ ПОСТАВЛЯТЬ НА КОЛІНА",- поставили буквою "гриша"...
Активіст Показати IP 21 Листопада 2016 21:10
Що ж тут святкувати? Намахалово з пирожками.
корінний лучанин Показати IP 21 Листопада 2016 21:33
Самі придумали ,що ви комусь потрібні,самі ,що протистоїте комусь ,самі з себе героїв робите.клоуни одним словом.краще б самоосвітою зайнялись,може ь зрозуміли як вас. Мають. Клоуни.
Василь Показати IP 21 Листопада 2016 22:21
А те як перші військові особи в перші дні після майдану вставали на коліна перед америкосами це як називалося? Звичайно що не поставлять, бо вже давно на колінах і по пластунські!
майданівець Показати IP 22 Листопада 2016 08:04
Шанована автор сценарія Ольга, колишня активна комсомолка, жодного разу не була на майдані...
патріот Показати IP 22 Листопада 2016 08:10
Щось на тій камсамольській шароворщині не видно жодного справжнього майданівця, одні пристосуванці!
Лучанин Показати IP 22 Листопада 2016 08:38
Прикро, але що може придумати людина, яка 40 літ пропрацювала в культурі, і вміє тільки на по совітським лекалам все ліпити.
майданівець Показати IP 22 Листопада 2016 08:43
Цих хитрих попів я щось на майдані не бачив, а тих, які там місяцями прожили, ніхто не запросив. Бо ж, правда, Кожемякіна не була там, і студентів не благословляла на майдан.
патріот Показати IP 22 Листопада 2016 08:46
Таким організаторам всерівно кому співати оди!
Данильчук Показати IP 22 Листопада 2016 08:48
Ольго Іванівно, а чому нас, самих революціонерів не включили у свій сценарій, за псевдо героями місця в списку не вистачило?!
Християнин Показати IP 22 Листопада 2016 09:35
Некомпетентність авторів цього дійства підсумовують запрошені попи з московської церкви (видно два рижобородих, на фото), які активно оганізовували тушок на антимайдан!
ВОВК Показати IP 22 Листопада 2016 18:10
давно сидять на ду*і і носа до стелі деруть. що злидні святкуєте? Зарплата як у папуаса пан вас за непотріб тримає . Агов -блазні прокидайтеся.
Тетяна Білінскі Показати IP 24 Листопада 2016 21:00
Шокована жовчю та злістю коментаторів . Не подобається захід рівня училища культури і мистецтва? - Прошу дуже: є безліч громадських організацій та окремих соціально активних осіб, що могли б зініціювати проведення подібних заходів за власним сценарієм, у світлі свого бачення та розуміння. Вам ніколи не приходило в голову, що любий попередньо написаний сценарій до цих пір затверджується, як і у "старі добрі часи" вищестоячими інстанціями? І перш, ніж зводити дріб'язкові рахунки з авторами цього тематичного заходу, можливо варто задати питання ; " А що я особисто, не словом, а ділом, зробив для того, щоб ми жили краще ? ".
Лучанка Показати IP 26 Листопада 2016 08:43
А до чого тут " Жар-птиця" РАССЕЙСКАЯ????????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus