USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

За велінням серця: подружжя ковельчан волонтерить із перших днів війни

18 Грудня 2022 17:57
Сьогодні волонтери разом з військовими наближають нашу Перемогу. І серед цих невтомних, золотих сердець – Тетяна та Юрій Стречени з Ковеля.

Про це повідомляють у Ковельській міській раді.

Юрій Володимирович працює заступником директора в ліцеї №11 Ковеля. Цей заклад уже понад десять років товаришує з ліцеєм імені Максиміліана Оссолінського в місті-партнері Бжегу Дольному. Тож родина неодноразово була в Польщі, де має багато знайомих. А у перші дні війни розпочала звідти доставляти гуманітарні вантажі.

Чоловік розповідає, що поляки надзвичайно щиро підтримують Україну. Готель, розташований у спортивному комплексі, в перші місяці віддали для потреб наших людей. У місцевій гімназії директор Олександра Холайда-Мітковська разом з колективом організували підготовчий клас для українських дітей. Завдяки цьому вони легко адаптувались і продовжують навчання.

Читати ще: «На війну легше їздити, ніж у Європу», – лучанин Сергій Балицький про вісім років волонтерства та 300 поїздок на фронт. Інтерв’ю

У Бжегу Дольному теж дуже багато людей волонтерять. Вони об’єднались у команду, збирають кошти, продукти, ліки, одяг – все те, чого потребує сьогодні Україна.
«Іде повномасштабне вторгнення. Воює багатомільйонна армія. Потреби для військових зросли у рази. Відчувається нестача в усьому. Завдяки нашим партнерам ми знаходимо багато речей, які необхідні бійцям: газові примуси, каремати, спальні мішки, термобілизну, одноразовий посуд, продукти. Часто привозимо медикаменти, які відправляємо у харківський госпіталь, де лікується багато поранених з Ковеля. Деякі вантажі одразу передавали 14-й ОМБр. Допомагаємо своїй армії, яка захищає нас так мужньо і стійко», – зазначає Тетяна.
За підтримки партнерів з Бжега Дольного в ліцеї №11 Ковеля вдалося налагодити виготовлення зарядних пристроїв для ЗСУ, які працюють завдяки сонячній енергії. На фронті досить часто немає можливості підзарядити від електромережі мобільні телефони, рації, павербанки.

Працівники та учні ліцею зібрали значну суму грошей, за які купують сонячні панелі, дрони, старлінки. З їх придбанням допомагають польські друзі на чолі з Якубом Лукойком, а Юрій і Тетяна доставляють їх в Україну.
Днями сім’я Стреченів укотре повернулася з Польщі. За їхніми підрахунками, це вже десята поїздка. Цього разу привезли майже тонну продуктів та ліків.
«Бургомістр Бжега Дольного Павел Пірек майже весь час приходить до нас на зустрічі, завжди цікавиться ситуацією у місті, країні, – ділиться Юрій. – Він передає вітання міському голові Ігореві Чайці, усій Ковельській громаді. І запевняє, що вони, як і в перші дні війни, підтримують нас, готові допомагати, чекають нашої Перемоги й дуже хочуть, щоб якнайшвидше Ковель та Україна жили у мирі».
Усе це можливо завдяки таким людям, які за велінням серця кожну вільну хвилину працюють, аби пришвидшити найочікуваніший для усіх день – День Перемоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus