USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Триатлон, футбол, розваги: у Ковелі провели змагання на підтримку ЗСУ

22 Серпня 2022 15:53
Учора Ковельська громада вдруге зустрічала учасників змагань з крос-триатлону Kovel triathlon cup 2022. Вони проходили у Білинському старостинському окрузі.

Організатори – Ковельська міська рада, управління культури, молоді, спорту та туризму, Федерація триатлону міста Ковеля. Про це повідомили в Ковельраді.

Понад 60 спортсменів з Києва, Львова, Рівного, Луцька, Дубна, Вараша, Ковеля зібрались на березі місцевого озера, аби подолати 27 кілометрів дистанції.

А вона цьогоріч, за словами голови Федерації Дениса Дубінка, є не тільки дуже мальовничою, але й досить непростою, адже на учасників змагань чекало чимало перепон. Спортсмени мали пропливти 1 км, далі на велосипедах подолати 20 км та пробігти 6 км.
Приїхав повболівати та привітав учасників перегонів міський голова Ігор Чайка.

«Те, що рік тому ми сприймали як просто чудове спортивне свято, то сьогодні це привілей, який ми отримали тільки тому, що наші Збройні сили мужньо стоять за кожного українця. Але ми живемо попри все. І ніщо так не гартує дух і силу волі, як спорт. Успіхів вам, дорогі спортсмени. Всі наші перемоги сьогодні – в ім‘я й на славу Україні, на здобуття нашої головної і спільної Перемоги над агресором!» – наголосив мер Ковеля.
Першим дистанцію подолав представник Рівного Дмитро Стецюк: «Ця траса одна з найважчих. Особливо складною виявилась бігова частина, бо вона пролягала ґрунтовою або гравійною дорогою. Разом з тим, це дуже цікаво для спортсменів».

Паралельно з триатлоном проходили змагання з дуатлону. Учасники лише бігли та їхали на велосипедах. Удача усміхнулась лучанину Леоніду Музичуку. Він став переможцем у цій дисципліні.
Чимало мешканців Білина зібралися поспостерігати за спортивними баталіями. Приїхав на своєму велосипеді й Федір Матанцев. Тішиться з того, що гарне вийшло свято для села: «Люди зібрались, дітки граються. Спасибі, що таке організували».
Фінішували спортсмени поряд з новою літньою сценою. Її вдалося збудувати завдяки проєкту «Громадський бюджет», який торік було реалізовано у Ковельській громаді. Староста Петро Бородій подякував усім, хто долучився до голосування і підтримав ініціативу.
Неділя у Білині видалась досить багатою на події. Крім триатлону, проходив футбольний матч чемпіонату Ковельського району. І місцева команда перемогла з рахунком 2:0 на користь суперників з Радошина.

Міський голова Ігор Чайка дякує усім, хто долучився до організації та проведення заходів.
«Спасибі, що так дружно, гуртом все зробили. Це змога не лише спортсменам, але й жителям села зібратись разом, дещо відволіктися від війни. Усі мали можливість повболівати, поспілкуватись, почути одне одного, що теж дуже важливо», – підкреслив Ігор Чайка.

Змагання Kovel triathlon cup 2022 проходили на підтримку ЗСУ. Зібрані кошти буде перераховано батальйону імені генерала Кульчицького Національної Гвардії України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus