USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За героїзацію ОУН-УПА почнуть карати?

8 Травня 2013 18:16
Законопроект про заборону реабілітації і героїзації ОУН-УПА зареєстрував у Верховній Раді народний депутат України Вадим Колесніченко. Мова йде про законопроект «Про заборону реабілітації та героїзації осіб й організацій, які боролися проти антигітлерівської коаліції», - пише ТСН.

Законопроект пропонує доповнити Кримінальний кодекс статтею, яка б передбачала покарання за публічні заклики до реабілітації чи героїзації націоналістичних рухів України часів Другої Світової війни.

У записці вказано, що таких рухів «в Україні можна віднести: ОУН, УПА, Українську повстанську армію «Поліська Січ», Українську народно-революційну армію, Український центральний комітет, батальйони «Нахтігаль» і «Роланд» у складі вермахту, 14 Гренадерну дивізію Ваффен-СС «Галичина», «Українську національну армію», «Українське визвольне військо», тощо».

За героїзацію цих організацій законопроект Колесніченка передбачає покарання штрафом від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 5 років. У документі уточнено, що таке ж покарання буде стосуватися і посадовців, які спробують реабілітувати і героїзувати ОУН-УПА чи інші схожі організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
зaгрeб Показати IP 8 Травня 2013 18:43
Еще форму одело чудо.Видно долго в танке горел.
Олежик Показати IP 8 Травня 2013 19:15
Енто всьо правільно. Бандьори то є сумна сторінка української історії. Стоко біди натворили, танкі подпалювали в якіх дєдиваевалі і горєлі, фашизм развілі тут. А Калєснічєнко маладєц, порядок наведе. Фошызм нє пройдьот !!! Да здравствуєть национал-социалистична шахтьорска партія регіонов, да здавствуєть товарішч Ананас !
ісса ндойє Показати IP 8 Травня 2013 21:31
Олежик правильно ... Вони в крові та в колодезях втопили українців і не тількі, а сами ховалися по лісах, не нашим не вашим... Це фашисти...Стриляли в спину бойцам Червоної Армії, яка звільнила усю Європу від чуми ...
Григорій до ісса ндойє Показати IP 9 Травня 2013 10:10
нема сенсу вступати в дискусію з Я-головка від куя, парнокопитне невиховане хамло а бо по рос. просто какцап
Григорій до Григорій Показати IP 9 Травня 2013 10:11
Із розсекречених архівів СБУ : На ЗУ під виглядом УПА діяло більше 1800 переодягнених бандгруп НКВД укомплектованих переодягненими чекістами, червоними партизанами та іншою нечистю. Чи могло б УПА , не маючи підпримки з боку місцевого населення вести збройну боротьбу до 1960 року. Що б налаштувати населення проти воїнів УПА кати з цих бандгруп топили в колодязях вчительок, інтелігенцію , простих мирних селян.
Сам Показати IP 8 Травня 2013 21:40
Олежик і ндойє. Вивчіть спочатку граматику,далі історію,а потім очі вам розкриються і розум прибавиться.
Олежик до Сам Показати IP 8 Травня 2013 21:56
Защіщяєш фошистав ??? В Нюрнбєрг тібя, всю сім"ю в Сібірь, а тібя в одіночьку в Магаданє, і портрєтік КАЛєснічєнка в камєру для покаянія. Дайош ригіонскую ВАДІМократію !!!
анатолій Показати IP 8 Травня 2013 21:51
носиш форму окупанта,гаваріш па русскі-ти окупант,судити не потрібно,пожиттєво працювати до 4 енергоблока імені Сифилітика лєніна.
Патріот Показати IP 8 Травня 2013 22:10
Бандеровці повинні сидіти по тюрмах!
анатолій до Патріот Показати IP 8 Травня 2013 22:18
патріот дай свій адрес,є бажання прийти до тебе в гості,в ночі.
Патріот до анатолій Показати IP 9 Травня 2013 22:08
Прийди вдень, чи ти боїся??????????????????????????????????7
Коооо. Показати IP 8 Травня 2013 22:26
К стенке бандеровских шакалов.
АУ Показати IP 8 Травня 2013 22:32
А где комменты про пида.а Загребёну?
Я Показати IP 8 Травня 2013 23:38
Поддерживаю Колесниченка. Преступления бандеровцев не имеют срока давности. Судить их всех и их нынешних пособников.
Григорій до Я Показати IP 9 Травня 2013 12:03
нема сенсу вступати в дискусію з Я-головка від куя, парнокопитне невиховане хамло а бо по рос. просто какцап
сергій Показати IP 8 Травня 2013 23:52
крім кононовичів під різними ніками на Волині червоний терор починаючи з 1939 року підтримують одиниці, або 0.001% жителів нашого краю. У м.Брест у вересні 1939 р. був спільний парад коричневих і червоних "визволителів", що прийшли у Польщу, Прибалтику, Україну. А була ще Фінляндія 1940р. Червоні комісари "праЩурі кАнановичів" воювили за "мір во всьом мірє", щоб відсунути кордон від лєнінграда (Петербурга) тільки з переживань за людей, які гинули від фінського капіталізму і зараз дуже щасливі, що живуть в путінсько-гаспромівській Росії, а не в "загниваючій" від капіталізму і Європейского соціалізму Фінляндії, яка займає лідируючі позиції з якості життя у світі. Є люди, які хочуть жити в болоті, але з Росією (московією) і цілувати їх "кацапів" дупу (Барін скажет што дєлать)Самому ж щось зробити не вистачає сили волі, звитяги, розуму - страшно відповідати за свої дії (правильні чи ні) краще хай думає Старшой. Ветеранів, які воювали за свободу усіх народів від коричневої фашистської чуми зі святом (незалежно від того чи починали вони свою боротьбу в Бресті на параді разом з фашистами, чи здобули гвинтівку, пішовши на службу в поліцію) Я дякую що завдяки Вам і Вашій звитязі народився українцем (хоч і не в Україні)і живу на прекрасній волинській землі
Я до сергій Показати IP 9 Травня 2013 07:35
СерГей вашей узколобостью вы еще раз подтверждаете что в своем большинстве бандерЛохи это не образованные селюхи , потомки прислужников нацистов. Не удивлюсь когда отажется , что ваша бабушка или прабабушка была работницей борделя для солдат вермахта , а дед ваш или прадед сапоги чистил нацистам лишь что-бы не убили и дали объедков. Вот теперь такие как ты и пытаются найти оправдание своим никчемным предкам.
Григорій до Я Показати IP 9 Травня 2013 10:02
Ти хоч з думками зберись! А то жиденя кіздить не в тему, саме не розуміє про що. Живи пля хоч трохи своїм розумом. 21 століття на дворі, штампи і кліше твого ребе залиш для убогих.
Волиняка Показати IP 9 Травня 2013 00:32
Ідіот, цей блюдолиз кремлівсько-пуцінський. А євнуховичі на Волині не пройдуть...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus