USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинянин отримав статус ветерана ОУН-УПА

24 Листопада 2015 16:16
84- річного волинянина визнали ветераном ОУН-УПА.

Про це стало відомо сьогодні, 24 листопада під час засідання комісії з питань розгляду матеріалів про визначення статусу ветеранів ОУН-УПА, - інформує Під прицілом.

Ще у вересні члени комісії отримали звернення від мешканця Волині, який стверджував, що був учасником визвольного руху. Опісля житель села Журавичі, Ківерцівського району Ксенофонт Ковальчук надав всі необхідні документи та свідчення очевидців, які підтверджують те, що він дійсно був вояком. Зокрема, ветеран зазначив, що в 1948 році його поранили, проте він лікувався вдома позаяк боявся, що його викриють, як учасника підпільного руху.

Після вивчення всіх документів члени комісії одноголосно прийняли рішення про надання Ксенофонту Ковальчуку статусу ветерана ОУН-УПА.

Нагадаємо, 9 квітня 2015 року, Верховна Рада України ухвалила так званий «декомунізаційний пакет» - чотири закони, які стосуються засудження комуністичного режиму, відкриття архівів радянських спецслужб та визнання УПА й інших організацій борцями за незалежність України.

ЧИТАТИ ЩЕ: ТОП-10 ДОСЯГНЕНЬ, ЯКІ ЗРОБИЛИ УКРАЇНЦІВ ПО-СПРАВЖНЬОМУ НЕЗАЛЕЖНИМИ

Зауважимо, в умовах неоголошеної війни з Росією громадськість Волині все більше зацікавлена у вивченні становлення і розвитку Організації Українських націоналістів та збройної боротьби Української Повстанської Армії на території краю.

Інформаційне агентство Волинські Новини періодично публікує історії про діяльність повстанців на території області.

ЧИТАТИ ЩЕ: ОУН І УПА НА ВОЛИНІ: ІСТОРІЯ ЗВ'ЯЗКОВОЇ НІНИ ЯКОБЧУК

Зокрема, як повідомлялося, на Горохівщини дві тисячі повстанців боролися проти полчищ Гітлера і Сталіна. Інформацію про своїх родичів та близьких, які боролися проти окупантів різних мастей, можна знайти у книзі горохівчанина Андрія Криштальського «ОУН і УПА на Горохівщині».

ЧИТАТИ ЩЕ: ОУН і УПА НА ВОЛИНІ: СПОВІДЬ ВОЛИНЯНКИ, ЯКУ ХОТІЛИ ЗНИЩИТИ «ЗА МАКАРОНИ» ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ БІЙЦІВ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
зацікавлений Показати IP 24 Листопада 2015 16:46
Громадськість зацікавлена тільки в правді. Більш ні в чому. А правди немає.........

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus