USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

За забруднення повітря луцькі даішники можуть і оштрафувати

8 Червня 2013 16:00
За перевищення нормативів вмісту забруднювальних речовин у відпрацьованих газах автотранспорту водіїв можуть оштрафувати на суму від 510 до 850 гривень.

Про це у інтерв’ю «Відомостям» розповів новий начальник луцьких даішників Владислав Іщенко.

Правоохоронець однак зазначив: «Наразі працівники ДАІ не звертають надто багато уваги на забруднення довкілля старими автомобілями, оскільки для цього потрібне спеціальне обладнання, а його у нас немає».

На виконання законів України про охорону навколишнього середовища, додає він, у вересні-жовтні минулого року в Луцьку проходила акція «Чисте повітря», яка проводиться щорічно. Вона передбачає співпрацю з управлінням транспорту і товариством охорони природи, щоб здійснити контроль за викидами газів у атмосферу транспортом, який експлуатується у Луцьку. В таких спільних групах і працюють інспектори ДАІ, пояснюючи водіям шкідливість надмірної кількості вихлопів, але до безпосереднього штрафування не вдаються. Даішники, мовляв, просто допомагають перевіряльникам зупиняти авто, які забруднюють атмосферу більше від інших.

«Зрозумійте і таке: що інспектор ДАІ не може заборонити власнику транспорту не виїжджати на вулицю лише через те, що він забруднює повітря. Ми виявляємо, фіксуємо та припиняємо. В крайньому разі можемо накласти штраф за перевищення нормативів вмісту забруднювальних речовин у відпрацьованих газах автотранспорту в сумі від 510 до 850 гривень», - резюмував Владислав Іщенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 8 Червня 2013 16:11
Хай би ДАЇ перевірили свої ланоси.
1 Показати IP 8 Червня 2013 22:56
Вони зобов,язані штрафувати за чорний дим з авто.Особливо з маршруток.
Лучанин до 1 Показати IP 9 Червня 2013 01:43
О! Сьогодні пів дня відкашлювався після того як розминулись 2 маршрутки - жовта 15 і червоний 47. За димом не було видно що робиться через дорогу. Їх взагалі хоч колись хтось буде контролювати? І в плані екології теж, бо даний випадок - це вже не питання екології, а зброя масового ураження.
Лучанин Показати IP 8 Червня 2013 23:34
Ны, я все розусмыю, екологыя, комашечки, пташечки, забібісь, але ДЕ взяти ПЕРЕСІЧНОМУ бабло на авто, яке "так як треба" димить? Спочіатку підніміть, б....., рівень життя, тоді вперед
Серий Показати IP 10 Червня 2013 09:22
Як визначити старе авто? 15-річний мерседес чи 5-річний жигуль? І де якісне пальне, щоб було менше забруднення?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus