USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Загибель людей біля укриття в Києві: суд відправив під домашній арешт трьох чиновників

3 Червня 2023 18:29
Суд призначив трьом посадовцям, яких затримали через недопуск громадян до сховища, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, охоронцю медзакладу – у вигляді тримання під вартою без визначення альтернативи.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

«Трьом службовим особам – першому заступнику Деснянської РДА, директору медзакладу та його заступнику – обрано запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту. Їм інкримінують ч. 2 ст. 367 КК України – службова недбалість», – ідеться в повідомленні.

Читати ще: Скільки укриттів в Україні зачинені та непридатні ‒ повідомили перші результати перевірок

Охоронцеві медичного закладу суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення альтернативи. Його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 135 КК України.

Санкція статті за службову недбалість передбачає покарання від двох до п’яти років позбавлення волі, за залишення у небезпеці, що призвело до смерті, – від трьох до восьми років ув’язнення.

Слідчі дії тривають. За їх результатами буде надано правову оцінку та діям службових осіб КМДА.

Як повідомляли, у ніч проти 1 червня російська армія випустила в напрямку Києва 10 ракет «Іскандер». Унаслідок атаки загинули троє людей, серед них – 9-річна дитина. Це сталося в момент, коли вони намагалися потрапити в укриття поліклініки, але їм не відкрили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мойша Показати IP 3 Червня 2023 21:50
О млять !!! Зараз окрім огидної зарплатні у чиновників є шанс втрапити за грати, якщо хтось куди не добіжить ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus