USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Загинув на місці, а винних нема: закрили справу щодо аварії, яка забрала життя відомого волинського журналіста

27 Січня 2021 14:58
Закрили провадження щодо трагічної ДТП, у якій загинув волинський журналіст Юрій Яцюк.

Натомість водія, який скоїв смертельний наїзд, не притягнули до жодної відповідальності. А вдові загиблого Ользі Яцюк навіть не повідомили про закриття провадження. В прокуратурі такі дії ніяк не коментують, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Відомого спортивного кореспондента та коментатора Юрія Яцюка не стало майже два роки тому, 8 березня 2019-го. Того злощасного вечора він повертався з похорону свого друга, теж журналіста Романа Флішаровського. Його на дорозі збила автівка. В аварії також постраждала жінка. Її вдалося врятувати, а от Юрій Яцюк загинув на місці ДТП.
У вечір аварії журналісти з’ясували, що водій, який скоїв наїзд, рухався зі швидкістю 60-80 км на годину, хоча допустима швидкість у населеному пункті становить 50 км.

Як зазначає дружина журналіста, водій також порушив рядність руху. Мовляв, якби їхав правильно, трагедії можна було б уникнути. Проте правоохоронці не спромоглися з’ясувати й озвучити обставини ДТП.

Читати ще: У Луцьку попрощалися з легендарним журналістом Юрієм Яцюком

Ольга Яцюк розповідає, що експертизи домагалися з боєм. А коли експерти врешті дали своє заключення, то воно чомусь не влаштувало прокурора. Відтак він замовив повторну експертизу, яка цілком суперечить першому висновку.

«Перша експертиза була проведена абсолютно прозоро та об’єктивно. І давала повну оцінку і правову, і технічну діям потерпілих і водія, – зазначає адвокат Олексій Чайка. – На жаль, з абсолютно незрозумілих причин було прийнято рішення наглядовим прокурором за цим провадженням про проведення додаткової експертизи».

Додаткова експертиза кардинально відрізняється від попередньої. І найголовніше: з неї зникли деталі, які вказують на порушення водієм правил дорожнього руху. Відтак справу закрили, а водія не притягнули до жодної відповідальності.

Читати ще: Вдова загиблого у ДТП журналіста Юрія Яцюка подає скаргу на прокурора

Щоб отримати відповіді на свої запитання, дружина Юрія Яцюка пішла до прокуратури. Проте усіх причетних до справи прокурорів не виявилося на робочих місцях. На прийом до головного прокурора записатися не вдалося.

У прокуратурі знімальній групі «Аверса» пояснили, що такі обмеження діють в рамках карантину. Журналістам годину обіцяли уповноважити когось дати пояснення вдові загиблого, але марно.

Ольга Яцюк планує оскаржувати постанову про закриття кримінального провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
і пох Показати IP 27 Січня 2021 15:42
N Ось такі наші Реалії ...
скептик Показати IP 27 Січня 2021 16:42
гондурас відпочиває
Жах ! Показати IP 27 Січня 2021 18:29
...переходили дорогу по освітленому та позначеному переходу...?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus