USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85

Захисники собак подали до суду на Луцькраду

2 Квітня 2010 12:28
Волинське товариство захисників тварин подало позов до Луцького міськрайонного суду про відміну рішення міськради, яке стосувалося відлову безпритульних собак.

Керівник Волинського товариства захисників тварин Дана Новарчук розповіла: якщо міський голова Богдан Шиба підпише відповідне рішення міської ради , то схожа заява піде до міської прокуратори сьогодні або наступного вівторка.

«Компетентні особи у суді і серед посадових осіб стверджують, що справа виграшна. Тим паче, що деякі пункти рішення міськради про відлов тварин суперечить законодавству», - сказала Дана Новарчук.

Нагадаємо, на думку захисників тварин це рішення суперечить закону про захист тварин від жорстокого поводження. Також в Україні немає сертифікованого препарату для евтаназії тварин.

Захисники прав собак сподіваються на скасування рішення міськради. Якщо вони програють справу, то звертатимуться до Верховного Суду та Апеляційного.

Наварчук розповіла, що поки триває розгляд справи у суді, рішення міськради призупинене. Тобто, гицелі із «Луцькспецкомунтрансу» не мають права відстрілювати собак.

«І байдуже, скільки часу триватимуть судові засідання. Вони не можуть стріляти собак», - сказала Дана Новарчук. Вона додала, якщо таке відбуватиметься, Волинське товариство захисників тварин позиватиметься і до «Луцькспецкомунтрансу».

Також собаколюби планують пікети поблизу приміщення міськрайонного суду в день розгляду цього питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
goodok Показати IP 2 Квітня 2010 13:18
Я проти жорстокого поводження з тваринами, але для безпритульних, хворих, голодних, "кульгавих" псів найбільшим знущанням є таке життя як у них зараз. А суд і прокуратура мають не про захист собак в першу чергу думати, а про Конституцію України і захист людини, який закріплений в цій Конституції. Людина має право на безпечне довкілля, а собаки, які нападають на людей щодня є небезпекою. Шановні захисники тварин! Захищайте цінних, корисних, рідкісних тварин, а не бродячу зграю четвероногого непотрібу. Вибачте за грубість, але вчора в мене на вулиці саме ці "тварюки" напали на мою племінницю, тому якщо не гицлі, то я їх сам перестіляю...
Сашуля до goodok Показати IP 2 Квітня 2010 14:10
У нас полно голодных, кульгавых и больных людей, для которых самым большим издевательством является жизнь, так что и их будем истреблять7 И когда вы наконец поймете, что власть давно плевала на нас. Или вы думаете, что это они так о гражданах беспокоятся. тогда куда подевались деньги выделенные Киевом на стерилизацию, не на новые квартиры-машины наших чиновников? У нас как всегда все делается через... Никого не интересует истинное положение дел. Власть с помощью прессы повели народ как стадо баранов, а мы тут и клипаем глазами, да мол, так и надо. А то что в городе уже со времен СССр отсреливают собак и они почему-то никуда не деваются, не интересует никого. Может стоит рассмотреть альтернативные методы?! которыми уже давным давно пользуется весь цивилизованый мир? Или будем продолжать убивать? Конечно, в такой стране будут голодать пенсионеры, ходить по улицам больные никому не нужные бездомные дети, граждане будут плевать на инвалидов - будем жить, как в животном мире- выживает сильнейший. Или все-таки начнем с малого??? Нам нужно менятся изнутри. А то собака укусила- перестрелять всех!!!! Пенсионер занимает квартиру - на улицу!!!!! Дети голодают - та пусть себе голодает, мы по телику покажем 1 приличный детдом из 100, людям мозги запудрим. Вы так дальше хотите жить???? Защитникам животных также мешают собаки на у улицах как и вам, только разница в том, чтоони хотят решить все по-человечески раз и на всегда.
mrtime до Сашуля Показати IP 2 Квітня 2010 16:07
причем тут люди? если Вам так жалко шавок - создайте питомник, а? так нет же - питомник создать жаба душит, а когда стаи голодных псов отстреливают - жалко собак :) какие то Вы нифига не последовательные ;)
Сашуля до mrtime Показати IP 3 Квітня 2010 09:47
во первых питомник -это место где разводят породистых собак. Во вторых, если говорить о последовательноси, так приют без программы стерилизации не поможет, так как забрать 4000 псов невозможно(так же как и отстрелять)+ те что останутся будут размножатся в геометрической прогрессии и их количество возобновится. Поетому нормальная программа стерилизации - приют.
mrtime Показати IP 2 Квітня 2010 16:09
и вообще - для чего вся эта полемика? жалко - стерелизуйте псов и пусть они живут. жалко денег - пусть отстреливают.
Сашуля до mrtime Показати IP 3 Квітня 2010 09:48
такстерилизуем, че вы паритесь. Вас пригласить, чтобы посмотрели?
Олександра Показати IP 2 Квітня 2010 18:05
Дійсно, давайте всіх будемо відстрелювати, хто нам заважає. Це самий простий спосіб. Не запаморочуєш собі мозг, що робити з тими собаками,яких, доречі, годують наші з вами діти на майданчиках біля будинків. А правду, Ви зможете розказати своїм дітям, де подівались їхні четвероногі друзі? Давайте розкажемо, як ми довго думали і нарешті придумали, як допомогти цим тваринам нормально існувати.Так нам дурним і треба, що маємо те що маємо. Владу, народ, який нормально реагує на жорстокість по відношенню до тварин і не тільки. Кажуть, чим більше даєш, тим більше отримуєш. Отож, задумайтесь, що будемо ми мати в майбутньому.І справа тут не в жалості, якось просто не по людськи.
goodok Показати IP 2 Квітня 2010 20:56
та не путайте теми народ. Ми тут не про політику і вибори балакаєм, не про те, що НАМ КАЖУТЬ, а про те, що самі бачимо - собаки бігають і нападають на людей! І не знаю, якими треба бути безвідповідальними, щоб дозволяти власним дітям на майданчику годувати бродячих собак... І не повірю я ніколи, що в "захисті тварин" немає політики! Тільки пустою демагогією і займаються, ні щоб дійсно щось зробити - наприклад зібрати по кілька гривень на притулок. Я гривень 20 дав би !)
Сашуля до goodok Показати IP 3 Квітня 2010 09:49
Дайте
* Показати IP 2 Квітня 2010 21:47
Шановний goodok на старому ринку захисники тварин роздають в добрі руки цуценят і там можна зробити пожертву на утримання бездомних тварин. Особисто я вже не один раз лишала трохи грошей. А взагалі в «Волинських новинах» колись брали інтерв’ю у досвідченого ветеринара, так він також казав, що гроші на притулок для бездомних тварин можна збирати з лучан. Наприклад по 0,50 коп. або гривні кожен місяць, включаючи в квитанцію за комунальні послуги. Хто платити не захоче, тому такі нарахування далі не проводити. На мій погляд, нормальна ідея. І собак в місті не буде, і вбивати їх не треба. Ще така історія із життя. В нашому дворі живе сука, жителі дому зібрали гроші, зробили їй стерилізацію, постійно підкормлюють. В результаті, вона тут почуває себе хазяйкою, чужих собак до двору не пускає, діти її дуже люблять і вона їх також. Мені, наприклад, буде дуже шкода, якщо прийдуть гицлі і її не стане. А Дана хай продовжує боротьбу, прокуратура та суди мають стояти на захисті Закону, а якщо є закон про тварин, це означає що і вони мають свої права. Не можна обирати яких законів дотримуватись, а яких ні.
SPIKER Показати IP 3 Квітня 2010 02:47
ну,ну...пані Дана так і мітить на найближчу каденцію в крісло в мерії...вже не один,прикриваючись громадською роботою,пробив собі місце під сонцем...вона вибрала собачу упряжку...а моє ІМХО,дорога для транспорту,тротуар для пішоходів,собаки для Дани...хай спробує дати їм раду,а не піднімати кіпіш в ЗМІ...
Сашуля до SPIKER Показати IP 3 Квітня 2010 09:50
Да так и есть, вы ее квартиру видели?
Перехожий Показати IP 3 Квітня 2010 12:38
Чомусь не здивувався, коли побачив, що Тьотя Дана - блондінко :D Зовсім розуму немає в неї, чи як? Та ще трохи - і терпець у мешканців міста урветься, і тоді вже не Луцькспецкомунтранс, а вони самі будуть "труїти собак ліками від туберкульозу". Олександра ==А правду, Ви зможете розказати своїм дітям, де подівались їхні четвероногі друзі?== В тебе є діти? Ти зможеш їм розказати, чого якась собачка, що тусується біля їхньої школи, сьогодні накинулася на сестричку, роздерла ії ніжку, погризла вушко і чому мала тепер не зможе бачити лівим очком? Давай поговоримо з тобою, коли ТВОЇ діти спровокують (НЕЗРОЗУМІЛО ЧИМ, адже вони такі виховані!) цих тварюк і будуть кілька місяців лікуватися? Мерзотно слухати Ваш стогін про цих тварюк...
Сашуля до Перехожий Показати IP 3 Квітня 2010 15:54
"Слишком много в мире людей, которым никто не помог пробудиться."Антуан де Сент-Экзюпери
Сашуля Показати IP 3 Квітня 2010 16:30
http://www.onlinepetition.ru/26b340/petition.html Для скептиков, которые думают. что зоозащитники только то и делают, что разводят собак на улице. Почитайте, если согласны - подпишите.
filadelfos Показати IP 3 Квітня 2010 22:08
Собак в городе многовато однозначно. немало среди них неадекватных, мягко говоря. стрелять жалко,быть покусаным - не хочется. Если это единственный способ, и от нас ничего не зависит - то какой смысл трепаться?
Сашуля до filadelfos Показати IP 4 Квітня 2010 08:09
так отстрел - это не способ, уже больше 50 лет стреляют,а собаки как кусали,так и кусают.... Тем более стреляют собак во дворах СОЦИАЛИЗОВАННЫХ,зачастую спокойных, которых любят все жители дома, а стаи диких и неадекватных - гицели оставляют, так как сами не могут ни словить ни найти. А потом эти же стаи гоняют по всему городу и кусаются, так как територию уже некому охранять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus