USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Заколот Пригожина: генерала Суровікіна закрили у СІЗО, – ЗМІ

28 Червня 2023 22:34
Російський воєнкор Володимир Романов заявив, що генерал Сергій Суровікін перебуває в СІЗО з 25 червня.

За відомостями Романова він знаходиться в «Лефортово», проте причини, чому його забрали, не повідомив. Офіційного підтвердження цих даних немає, передає УНІАН.

Примітно, що його прикрили відразу після закінчення збройного заколоту ватажка ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина. Як передає Центр «Досьє» генерал Суровікін був почесним членом цієї ПВК з 2017 року. І за даними видання New York Times, він міг знати про підготовку заколоту Пригожина.

У Кремлі відреагували на ці дані. Прессекретар кремлівського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков назвав спекуляцією відповідну статтю NYT.

Джерела, близькі до Міністерства оборони РФ, підтвердили журналістам видання The Moscow Times інформацію про арешт генерала Сергія Суровікіна у зв’язку із заколотом «Групи Вагнера».

«Там історія з ним була не ОК. Для влади. Більше нічого не можу говорити», – заявило перше джерело.

«У керівництві сказали, що сьогодні про нього будуть новини. У контексті Пригожина. Мабуть він [Суровікін] обрав бік [Пригожина під час заколоту] і його за яйця хапнули», – сказало друге джерело видання.

Читати ще: ISW назвав причини припинення заколоту Вагнера. Варіанти розгортання подій далі

Нагадаємо, генерал Сергій Суровікін – колишній головнокомандувач російськими військами в Україні. У січні на цю посаду був призначений начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов, а Суровікін став його заступником.

Як ми писали, ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин 23 червня заявив, що по його найманцях вдарили російські військові, тому оголосив, що йде «зупинити» міністра оборони РФ Шойгу.

Хоча вдень 24 червня найманці ПВК «Вагнер» дісталися до Московської області, проте зупинили свій наступ в 200 км від Москви і Пригожин розвернув колону з військовою технікою. Це стало результатом переговорів між Олександром Лукашенком і Пригожиним. А в Кремлі пообіцяли анулювати кримінальну справу проти Пригожина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus