USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Британії подали позов до Пригожина і ПВК «Вагнера» за тероризм в Україні

2 Листопада 2022 12:30
Юристи британської компанії McCue Jury and Partners подали позов до суду проти російського бізнесмена Євгена Пригожина та створеної ним приватної військової компанії «Вагнера» у зв’язку з терористичними діями угруповання в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на AFP.

Як зазначається, позов спрямований на отримання репарацій у мільярди доларів жертвами найманців з групи «Вагнера».

За словами старшого партнера компанії McCue Jury and Partners Джейсона МакК’ю, ПВК «Вагнера» та його керівник Пригожин «брали участь в терористичній кампанії» в Україні, включаючи вбивства, зґвалтування, напади на інфраструктуру та закладення вибухівки навколо ядерних об’єктів.

«Їхня мета полягала в тому, щоб поширити терор і хаос в Україні», – сказав МакК’ю під час виступу у комітеті закордонних справ Палати громад Британії.

Читати ще: Експерти пояснили, як «кухар» Путіна сіє розкол в уряді РФ «лінією Вагнера»

Він додав, що позов поданий групою постраждалих українців у Британії, але вона також «символічно представляє» всіх українців, які постраждали від дій ПВК «Вагнера» і Пригожина та війни.

«Позов розпочали з офіційного вручення Пригожину та «Вагнеру» досудової претензії. Це перший випадок у світі, коли «Вагнеру» та подібним жертви пред’явили позов до суду за тероризм, використаний як знаряддя війни, незаконної війни путіна», – сказав МакК’ю членам парламенту.

Надалі, за його словами, у Високому суді Лондона будуть представлені докази, спрямовані на встановлення того, що ПВК «Вагнера» «займалася тероризмом проти українського народу» і що «військова машина Путіна брала участь у незаконній змові з метою розгортання тероризму для сприяння незаконному вторгненню в Україну».

19 жовтня власник Wagner Group Пригожин заявив, що його команда «інженерів» будує велику укріплену оборонну «лінію вагнера» в окупованій росією Луганській області, і опублікував карту, на якій показано запланований масштаб проєкту. На знімках видно ділянку новозбудованої протитанкової оборони та системи окопів на південний схід від Кремінної Луганської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus