USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Закон про деолігархізацію та в'язниця за брехню в декларації: волинська депутатка про законодавчі ініціативи

9 Червня 2021 15:29
Народна депутатка Ірина Констанкевич в ефірі «4 каналу» обговорила найгостріші питання та законодавчі ініціативи: законопроєкт про деолігархізацію та відповідальність за брехню в деклараціях.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці.

Законопроєкт про деолігархізацію.

Днями президент подав до Верховної Ради як невідкладний законопроєкт про деолігархізацію.

За законопроєктом, олігарх має такі ознаки:

- бере участь у політичному житті;

- має значний вплив на медіа;

- є кінцевим бенефіціаром суб’єкта господарювання, що є природною монополією чи має монопольні позиції на ринку понад рік, а також підтримує або посилює таке становище;

- має підтверджені активи у понад 1 мільйон прожиткових мінімумів станом на 1 січня відповідного року (зараз це 2, 227 млрд грн).

«Ідея побороти олігархічну систему – правильна, проте, в даному законопроєкті відсутні механізми боротьби із корупцією як системою, більший акцент робиться на медіа, а не олігархів і тотальну корупцію. Законопроєкт викликає застереження щодо правочинності механізмів», – прокоментувала Ірина Констанкевич.
Відповідальність за брехню в деклараціях.

Верховна Рада України ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Передбачається, що за умисно неправдиве декларування посадовцям тепер може загрожувати штраф 2,5-3 тис. неоподатковуваних мінімумів, громадські роботи або обмеження волі до 2 років, якщо невідповідність задекларованого з реальними доходами складає від 500 до 2 000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (від 1,1 млн до 4,5 млн грн зараз).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Да Показати IP 9 Червня 2021 17:32
Так це закон проти Пороха, конкретно проти нього, хоча ще Кличка туди підпишуть. Під вибори дострокові чи чергові його (закон) будуть продавлювати.
!!! до Да Показати IP 9 Червня 2021 18:49
навіть не віриться .що ..В,Н,. читають люди які мислять логічно і тверезо оцінюють ситуацію! Адже Порошенко та Кличко можуть бути кандидатами на виборах- а бубочка.... усе зробить для знищення не тільки конкурентів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus