USD 40.65 41.05
  • USD 40.65 41.05
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.20

Закон про іноагентів: США почнуть вводити візові обмеження щодо Грузії

24 Травня 2024 13:21
США запроваджують нову політику щодо введення візових обмежень стосовно Грузії через закон про іноагентів.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, передає Кореспондент.

«Я також починаю всеосяжний перегляд двостороннього співробітництва між Сполученими Штатами і Грузією», – зауважив посадовець.

Під час перегляду відносин між двома країнами Вашингтон «братиме до уваги дії Грузії під час ухвалення власних рішень».

«У міру того, як громадяни Грузії висловлювалися проти цього закону, ми бачили явні ознаки кампанії залякування і застосування насильства для придушення мирного інакомислення. І «закон про національну безпеку», і репресивна тактика, яка використовується для придушення правомірної незгоди, підривають грузинську демократію та основні свободи, на які має право грузинський народ, і суперечать давно заявленій меті Грузії – відображеній у її конституції – євроатлантичній інтеграції та стратегічному партнерству зі Сполученими Штатами», – наголосив Блінкен.

Нагадаємо, 14 травня парламент Грузії остаточно ухвалив законопроєкт про прозорість іноземного впливу, який спричинив масові протести. Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі своєю чергою наклала вето на закон про «іноагентів».

Нагадаємо, рік тому голосування скасували на тлі масштабних протестів і сутичок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus