USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Закупівлі Міноборони: заступник директора держзакупівель та ексзаступник МО отримали підозри, – ЗМІ

1 Лютого 2023 11:25
Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру заступнику директора департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони Богдану Хмельницькому, колишньому заступнику міністра оборони України В’ячеславу Шаповалову та колишньому заступнику Державного підприємства «Промоборонекспорт» Володимиру Терещенку.

Про це повідомили Українській правді джерела у правоохоронних органах.

За інформацією джерел, Хмельницькому оголошено підозру за фактом розтрати ним державних коштів на суму 107 796 050 грн та щодо забезпечення підрозділів Збройних сил неякісними бронежилетами у кількості 5700 шт.

Підозру Шаповалову оголошено за незаконні дії, внаслідок яких окремі підрозділи Збройних сил не були укомплектовані засобами індивідуального захисту на суму понад 1 млрд. грн.

24 січня заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов подав у відставку на фоні скандалу через закупівлі за завищеними цінами продуктів для харчування українських військових.

Читати ще: Резніков після скандалу анонсував реформу харчування в ЗСУ

Також ОГП оголосила підозру колишньому заступнику державного підприємства «Промоборонекспорт» Терещенку (наразі заступник начальника Управління координації зовнішньоекономічної діяльності МО України) за фактом заволодіння ним шляхом зловживань та службових підроблень державними коштами в розмірі 1 340 000 доларів.

УП відправила запити щодо підтвердження інформації в пресслужбу ОГП, там поки не відповіли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Показати IP 1 Лютого 2023 14:13
Якщо за коробку Рафааелло дали 3 роки-то тут світить як мінімум довічне.Але кругом свої-посидить пару місяців у віпкамері і випустять,бо саджати треба багато .а кофісковувати ще більше.Дехто говорить про Євросоюз за 2 роки.Воно і видно!
Анонім Показати IP 1 Лютого 2023 22:01
І що посадять? Не вірю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus