USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Закидали гральними картами: у Кривому Розі підлітки осквернили братську могилу

24 Липня 2021 12:42
У Кривому Розі вандали закидали сміттям і розмалювали братську могилу воїнів Другої світової війни. Неадеквати закинули в пальник Вічного вогню гральні карти, а на меморіалі залишили непристойні написи.

Інцидент трапився в парку Залізничників на вулиці Серафимовича в Довгинцівському районі міста. Про це в Фейсбуці повідомив глава Довгинцівської райради Ігор Ратинов.

«Ви взагалі у своєму розумі? Це звернення до «недоуків», які це зробили. Це не просто пам'ятник, це братська могила! Куди ж ми котимось. Це дно», – написав чиновник.
Місцеві мешканці підтримали його у коментарях. Вони наголосили, що зменшити кількість випадків наруги над пам'ятниками та монументами в Кривому Розі допоможуть тільки камери відеоспостереження і значні штрафи.

Згодом на сторінці Довгинцівського району повідомили, що поліція вже встановила причетних. Ними виявилися підлітки. Правоохоронці провели з порушниками роз'яснювальну розмову.

Що відомо про братську могилу

Під меморіалом поховані 34 підпільників, які були розстріляні 29 червня 1942 року та 30 червня 1943 року. Крім того, там поховані останки 144 солдатів, загиблих під час визволення Кривого Рогу в лютому 1944 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Сумно Показати IP 24 Липня 2021 13:56
Державна політика реанімації нацизму в дії. Вчора в львові (пишу з малої літери, тому, що писати з великої просто неможливо) демонтували скульптурні композиції на меморіалі Слави. То що ж хотіти в малолітніх, в голови яких щодня з екранів телевізорів, радіо, газет втовкмачують *європейські цінності*?
Дурню до Сумно Показати IP 24 Липня 2021 15:27
В тебе затуманення свідомості від жари? Які європейські цінності? Ми від них, під проводом ЗЕ втікаємо вже третій рік, в протилежну тайожну стотону.
***ло до Сумно Показати IP 24 Липня 2021 15:28
Комунізм рівняється нацизм, як і їхня символіка. Це дві ідеології, через спільні дії яких почалась Друга Світова, через спільні дії яких загинули десятки мільйонів людей!
О! до Сумно Показати IP 24 Липня 2021 15:30
Он як, стаття про Кривий Ріг, а ти так вміло перевів увагу на Львів. Що, КРИВОРАГУЛЬ, правда очі ріже !?!
Клава Показати IP 24 Липня 2021 14:56
На Луцькому меморіалі дебіли дебільних батьків катаються по вічному вогню на скейтах і самокатах ... При Кривицькому наряд міліції періодично відслітковував це питання, а що заважає полусоним поліціянтам на "Пріусах" 2- 3 рази на добу проїхати поблізу обелісків ???
Як?! Показати IP 24 Липня 2021 16:11
Як таке могло статий на сході України, як? Там же ж всі ще "савєцкім саюзам" марять ... І туда фашисти добрались виходить ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus