USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Залужний просить дозволити виїзд за кордон тим, хто не підлягає призову

13 Серпня 2022 09:27
Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний просить Міністерство оборони дозволити виїзд за кордон тим, хто не підлягає мобілізації, – зокрема, студентам.

Про це повідомила народна депутатка Юлія Гришина.

«Щодо виїзду студентів за кордон – рухаємося вперед! Маємо важливий подарунок на День молоді від нашого найкращого головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного!

Сьогодні Міністерство оборони отримало від нього звернення з проханням дозволити виїзд за кордон тим, хто не підлягає призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період. Це, зокрема, студенти!», – написала вона.

Нардепка додала, що тепер рішення за Кабінетом міністрів – зокрема, міністром оборони Олексієм Резніковим.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 12 серпня вніс до Верховної Ради законопроекти про продовження воєнного стану та загальної мобілізації в Україні на 90 діб – з 23 серпня до 20 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Анонім Показати IP 13 Серпня 2022 10:12
пропонується легальну схема для виїзду за кордон 'золотої молоді', яка не встигла звалити до 24лютого , крім того зараз побільшає бажаючих вчитися в бутафорських вишах, які і раніше існували заради продажу бажаючим папірців про вищу освіту, тепер вони піднімуть ціни за свої 'послуги'. Короче, 'иліти' почнуть 'вчитися', щоб мати можливість спокійно шастати туди-сюди, а лохи хай тут працюють за копійки,або йдуть воювати без права виїхати за кордон навіть на короткий час.
Анонім 2 до Анонім Показати IP 13 Серпня 2022 10:53
А вона не шастає ? Та еліта. То може справді молоді, яка не підлягає призову всерівно і до наприклад якогось віку( а не щоб 30 річні ставали різко всі студентами) дозволили виїзд? Чого їх тримати в клітці? В мене 18 річний студент та маленька дитина. Я не виїзжала з початку війни тільк тому що мені вони двоє діти і обирати між кимось не можу. А тому ( якби не дай Бог таке було як Бучі чи Ірпені) я б наразила на небезпеку і меншу дитину. Чоловіки ж які мають троє дітей не підлягають мобілізації, але можуть виїхати . Хоча це вже дорослі свідомі чоловіки . Не 18- ріічеі студенти . І чим мої двоє дітей відрізняються від трьох? Ім не треба тата? Я ж не кажу щоб таким чоловікам ( де двоє дітей) дозволили виїзд). Хай дозволять студентам - 18-23 роки.
Мама до Анонім Показати IP 13 Серпня 2022 11:00
Тільки не маючи дітей - студентів модна так говорити. Вся еліта про яку ви пишете і так виїхала. Чи виїде. А прості? Чим вони гірші? Не всім де воювати. Та й не підлягають вони мобілізації. То чого не дозволити? Чи всі жінки виїхали ?
Запитання до Анонім Показати IP 13 Серпня 2022 12:31
А хто тебе заставляє працювати за копійки і йти кудись проти своєї волі? Відповідь: рабський спосіб мислення!
Анонім до Запитання Показати IP 13 Серпня 2022 15:49
реальність така, що за кордоном є можливість заробити набагато більше ніж в Україні, особливо зараз, коли гривня опущена нижче плінтуса. У нас був закон про мобілізацію і про воєнний стан, всі жили і погоджуватись з цими законами, а тепер починає багато хитрожопих нити, що не всі повинні воювати, ми виїдемо і будемо дбати про Україну. Так от, ясно одне, що ті чоловіки,які прагнуть виїхати вони ніколи не дбали і не будуть дбати про Україну. Вони просто хочуть звалити звідси назавжди, принаймні доки війна, ради особисто свого перспективу. А мені здається це несправедливо стосовно тих, хто воює і працює в Україні. Закони були і є і їх треба виконувати, а не шукати для нахабних і хитрожопих вийнятки. В Україні зараз є достатньо чим зайнятися для всіх, як для тих,хто може воювати і для тих, хто може працювати. Не даремно були прийняті ці закони на випадок війни,а саме для того, щоб мобілізувати зусилля людей заради швидшого завершення, а не розтягування війни на роки.
Запитання до Анонім Показати IP 13 Серпня 2022 16:35
Звертаюся до Вас із усією повагою! Не всі погоджувалися із тими "законами". Не всі хочуть жити в Україні! Не можна людей насильно тримати і заставляти жити так, як хоче хтось! Багато мали плани на еміграцію ще до війни і просто не встигли... У багатьох за кордоном родини, як і у мене! Це основоположне право ЛЮДИНИ обирати місце проживання і праці! Будьте ж реалістом: не змусите насильно нікого!
Анонім до Запитання Показати IP 13 Серпня 2022 19:06
Багато жінок ще не бачили своїх чоловіків,яких мобілізувати вже по пів року, думаю, владі треба більше думати про тих, хто воює, а не про тих,хто хоче звідси звалити. В усіх громадян України є свої обов'язки під час війни, такі обов'язки є у громадян практично усіх держав світу. Треба було валити в Гондурас, кому тут не подобалися закони,можливо там краще.
Запитання до Анонім Показати IP 13 Серпня 2022 20:07
Я погоджуюсь з Вами, що владі потрібно думати за своїх громадян!.. А ще влада не повинна обмежувати ЛЮДЕЙ, котрі, як Ви виразились, хочуть "валити"! Насильно милим не будеш! Такі реалії!
Справедливий Показати IP 13 Серпня 2022 12:02
Виїзд потрібно заборонити всім жінкам, які не мають дітей. Всі інші повинні бути тут, та боронити нашу землю. А то ця вибіркова тєма, тим в кого є троє дітей можна їхати, тим в кого двоє не можна. А в кого немає дітей взагалі не можна, що це за прикол, хтось може звалити, с комусь навіть такого шансу не дають. Синам депутатів, та всіх інших хто при владі заборонити виїзд взагалі, або в тата забирають мандат.
Народна прокуратура до Справедливий Показати IP 13 Серпня 2022 12:23
Тільки ще теба додати тих, хто був депутатом сільських і міських рад за весь період незалежності і хто активно дерибанив земелькні ділянки. Тепер час цю землю захищати. Бо атошниками землі не було, а собі і своїм родичам-кумам-сватам завжди знаходилась. І Не лише в тата, а у й мами забирати мандат, бо що це за гендерна нерівність? Чи у жінок-депутатів було менше прав і можливостей?
Європеєць Показати IP 13 Серпня 2022 14:14
Вільне пересування абсолютно ВСІМ! Не смішіть цивілізацію, ви, "вільні люди вільної країни"...сороміття!(
недолугий Показати IP 13 Серпня 2022 17:23
Залужний просить??? Йому підсказали, що просити, хоча і правильно підсказали! Може ще підскажуть? Люди чекають!!!
василько вилизаний Показати IP 13 Серпня 2022 19:43
треба всим бигты закордон и спасати свою шкуру..... а коли вийна закинчиться то швидше назад вертатись и грудь кулаком стучати и кричати що я патриот! всим на всих насрати.. головне свое корито мати! добре йсти и довго спати й господь здоровья мусить дати!!!!!!!!!!!!!!
Отакої Показати IP 14 Серпня 2022 05:52
Тобто в 58 з багатьма хворобами чоловік має захищати свою землю,а в 21-22 рочки він маленький "мамин"хлопчина може їхати куди забажає...цей підхід дратує українців,а несправедливість відчувають всі.Якщо є Закон,то виконуйте його і не морочіть людям крижі.Нехай влада дасть статистику,скільки за кордом здорових лобів,які і не збираються сюди вертатись,правда вона гірка,але українці хочуть її знати.Потім вони приїдуть і права свої будуть "качати",бо так і буде.
Опа до Отакої Показати IP 14 Серпня 2022 18:09
Не треба болячками тоже прикриватись. Якщо дійсно хворий, то інвалідність є і не воюєш. Чи в 20 річних нема хвороб? Що вибирало ваше покоління те і маєте. В 58 хоч життя побачив, а в 20 що ті хлопці бачили.? . Ні дітей, ні сім’ї! І їм вмирати за ваші болячки? І взагалі в нас все дуже цікаво. Чомусь всі мовчать за тих хто має судимість. Зокрема по економічних злочинах. Їм і виїжджати можна, і не воюють.
Андрій Показати IP 14 Серпня 2022 10:28
Почитав коментарі і жахнувся. Нам путіна не треба, готові в горлянки один одному вчепитись. Один коментар "Європеєць" адекватний.
я вас не розумію Показати IP 14 Серпня 2022 12:03
начитавшись коментарів ще більше не хочеться жити з такими людьми в одній країні. "в 58 з багатьма хворобами чоловік має захищати свою землю,а в 21-22 рочки він маленький "мамин"хлопчина може їхати куди забажає" - це взагалі зійшло з розуму. Хлопчина під столом соплі жував коли ви дивилися як на Грузію нападають і далі продавали зброю зі словами "а навіщо нам армія, краще збільшість зарплати вчителям" і далі дивилися російські фільми і серіали. І тепер цей хлопчина має воювати поки такі чудовиська як ви хуйньою займалися в свій час, а не розбудовою держави. Вам навпаки мало б бути совісно піти розгрібати.
Точно до я вас не розумію Показати IP 14 Серпня 2022 18:57
Особливо такі як «отакої» дуже рвуться захищати країну. І часу мають багато, якщо стільки пишуть. Ну з дивана видніше і легко посилати когось воювати.
Іра Показати IP 14 Серпня 2022 20:00
Чо таке залужний?? У нас вже війскові при владі??? А н здається вам, що поступово ми рухаємось , ну, зовсім не в той бік?? Війна,звичайно, війна...але , пробачте, ми хочемо жити в мирній країні чи ні??? чому ми маємо питати в військового якогось, куда нам йти чи їхати?? не хер ьбуло красти 30 років.
Отакої Показати IP 15 Серпня 2022 07:35
Так,люди в 50+ може і пожили,але молодим жити в цій країні і продовжувати покоління,а якщо настав такий час,то і захищати,а от скільки їх зараз за межами України,цікаво послухати тих "писак".І багато з них і не поспішають повертатись,вони ж "економіку"підіймають,та невже і цию.А навіщо армія і Грузія не по адресу,може ще Афганістан тут згадаєте,а ви і зараз слухаєте москальську попсу і шансон,на щастя ніколи.Якщо переходите на особистості,то це вже показник,правда очі ріже.
Отакої Показати IP 15 Серпня 2022 13:51
Дописувачі висловлюють свою думку,можливо іншу,не таку,Але це їх думка.Можна реагуати по-різному,погоджуватись,сперечатись...але це і є демократія.Якщо ви переходите на особистість,ображаєте,то це просто "довб...."Є Закон 20-60,виїзд за кордон,так він суперечливий,але це Закон і його потрібно виконувати...все.Люди,які переходять на особистість,принижують,обзивають і інше є просто довбнями,які думають,що вони інші,розумніші...але це не так.Нехай вам щастить в житті,але це напевно "ілюзія обману"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus