USD 39.65 39.97
  • USD 39.65 39.97
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.15

Залужний заговорив про зміну технологій ведення війни у 2024 році

26 Грудня 2023 19:12
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що наступний рік у веденні війни буде відрізнятися від 2023-го, у тому числі і через зміну технологій.

Про це йшлося під час брифінгу 26 грудня, передає Кореспондент.

«2024 рік не просто буде відрізнятися, а має відрізнитися від 2023....Ми знайшли 90% рішень тих питань, які обовʼязково треба вирішити, щоб у наступному році діяти більш ефективно і, головне, зберегти більше людей. Ми над цим працюємо. З нами погодилися наші партнери і також зацікавилися цим питанням. І можу запевнити, що наступний рік буде відрізнятися від 2023 року», – зазначив Залужний.

За його словами, у 21 столітті розвиток науки та технологій, озброєння і військової техніки веде і до зміни тактики їх застосування.

Читати ще: Велика мобілізація у 500 тисяч осіб: Залужний пояснив, звідки така цифра

Залужний наголосив, що ворог не відстає від ЗСУ, протистояння відбувається з використанням різноманітних технологій.

Крім того, під час брифінгу Залужний заявив, що разом із Міністерством оборони погоджено, щоб новий законопроєкт про мобілізацію передбачав службу у війську протягом 36 місяців після призову.

Також Залужний оцінив ідею з електроними повістками. ін наголосив, що ідея запровадити в Україні електронні повістки походила не від військових, але командування Збройних сил України влаштує цей механізм, якщо він забезпечить стабільне поповнення війська солдатами.

«Точно цю пропозицію робив не Генштаб і не ЗСУ, тому що у нас навіть немає такої можливості, щоб оцінити можливість видачі повісток таким способом», – сказав він.

За словами Залужного, у питаннях видачі повісток ЗСУ є у «ролі споживачів», адже зацікавлені саме в результаті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 26 Грудня 2023 19:25
Мобілізують калік, але не дітей, котрі з правильної мами вилізли. А так як багато кого вже пускають по 2 і 3 колу, то тепер воювати не лише м'ясом, а й технологічними протезами
Маннергейм Показати IP 26 Грудня 2023 20:54
А хто відповість за провал контрнаступу
Анонім до Маннергейм Показати IP 26 Грудня 2023 21:49
Ще 500 тисяч

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus