USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.90
  • PLN 9.65 9.85

Замість 1,5 мільйона – 336: на бюджет Луцька можуть покласти нову соціальну виплату

22 Листопада 2021 14:48
Луцька міська рада планує звернутися до президента, Верховної Ради та прем’єр-міністра щодо належного фінансування сфери надання соціальних послуг. Адже з 2023 року на місцеві бюджети хочуть покласти виплати фізичним особам за надання соціальних послуг. Наразі місто витрачає на це 1,5 мільйона, але після прийняття нововведень ця сума зросте до 336,5 мільйона.

Про це йшлося під час засідання комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я.

Як повідомила директорка департаменту соціальної політики Вікторія Майборода, такі звернення готують і в інших містах, зокрема, у Рівному, Вінниці, Києві та Харкові.

«Підготовка звернення зумовлена тим, що за рекомендацією закону України про соціальні послуги наша держава покладає на місцеві бюджети новий вид виплати – це виплата фізичним особам на професійній основі за надання соціальних послуг. Ця виплата передбачає, що особа, яка здійснює догляд не лише за особою з інвалідністю, а й за особою похилого віку, яка має відповідні медичні показники, може отримувати в місяць до десяти тисяч гривень.

На сьогоднішній день з міського бюджету фінансуються послуги на непрофесійній основі, максимальна сума послуги – 2189 гривень на місяць. У рік з міського бюджету ми витрачаємо на це трошки більше ніж півтора мільйона гривень. Якщо врахувати те, що планується з 2023 року, то потреба міського бюджету становитиме 336,5 мільйона гривень.

Тобто, будь-яка людина, яка пройде нетривале навчання, зможе доглядати за пенсіонером, особою з інвалідністю, дитиною з інвалідністю», – поінформувала посадовиця.

Члени комісії рекомендували підтримати проєкт звернення на сесії.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus