USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Замість трьох років тюрми – умовний термін: судили водія BMW, який у Струмівці на смерть збив лучанина

8 Травня 2024 23:12
За смертельну ДТП у Струмівці Луцький міськрайонний суд присудив водію BMW три роки в’язниці, але замінив покарання на два роки іспитового строку.

Дорожньо-транспортна пригода сталася 29 лютого близько 19 години у селі Струмівка. Олександ С. за кермом авто BMW, рухаючись з перевищенням допустимої швидкості руху в населених пунктах, на нерегульованому переході збив 79-річного жителя Луцька.

Пенсіонер отримав численні травми, забої і переломи, які й стали причиною смерті.
Допитаний в судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину та не заперечував, що причиною смерті пенсіонера стало порушення ПДР. Також не заперечив, що керував авто BMW із нанесеним покриттям на вітрове скло, що обмежує оглядовість з місця водія та погіршує його прозорість. Зауважимо, нанесення такого покриття на вітрове скло забороняє законодавство.

Читати ще: Так втікав від патрульних, що в’їхав у дерево: на Волині винуватця аварії оштрафували на 850 грн

Також Олександр С. повідомив, що в повному обсязі відшкодував завдані збитки.

Двоє постраждалих у суді зазначили, що претензій до водія не мають та просили не позбавляти його волі.

Про водія відомо, що він проживає з бабусею, яка потребує опіки, має на утриманні неповнолітню дитину, батько має інвалідність, а сам він є волонтером.

Врахувавши всі обставини, суд присудив Олександру С. три роки позбавлення волі та на рік позбавив права керувати авто. Проте основне покарання замінив на два роки іспитового.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вітька Показати IP 9 Травня 2024 05:15
Клоуни

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus