USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Замість Туреччини і пляжів – байдарка та річка: сплав Стиром від Боратина до Луцька. Фоторепортаж

13 Червня 2021 13:43
Відстань у сто п’ятдесят кілометрів кількома річками та купа вантажу на борту – саме такі сплави влаштовують для вихованців Волинського обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства. Таким чином хочуть показати, що туризм – це не лише море в Туреччині та відпочинок на пляжі, а й активна діяльність.

Під час таких походів діти не лише проходять велику відстань на байдарках, але й дізнаються про історію краю або тої чи іншої споруди, розташованої на березі, оскільки маршрути планують саме так, щоб вихованці отримали нові враження від сплаву.

Днями журналістів також запросили на сплав Стиром, щоправда, відстань була значно меншою – дев’ять кілометрів та триста метрів річкою від села Боратин до будинку скульптора Миколи Голованя.

Посадка в байдарку на три особи – цілий ритуал. Спершу сідає перший номер попереду, далі – середній член екіпажу, а капітан, як найбільш досвідчений член екіпажу, сідає позаду. Саме він керує човном та направляє його, натомість завдання першого номера лише гребти, а другий має йому допомагати.

Протягом кількох перших кілометрів людина, яка вперше сіла в байдарку, зосереджує уваги лише на весла, але призвичаївшись, дивиться навколо та навіть може фіксувати гарні краєвиди на свою камеру. Попри невелику відстань сплаву, на берегах Стиру можна побачити багато цікавинок.

Сплав річкою Стир – у фоторепортажі Інформаційного агентства Волинські Новини.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus