USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Запалити серця спільною піснею»: унікальне музичне дійство «Хорія» об’єднало в Луцьку сотні небайдужих. Фоторепортаж

21 Серпня 2022 21:26
10 творчих колективів різного рівня – аматорських і професійних, дитячих і дорослих, створених при будинках культури, творчих осередках і церквах – зібралися сьогодні на площі Героїв Небесної Сотні у Луцьку, аби спільно виконати Гімн України.

Усе це – частина унікального благодійного марафону «Хорія», метою якого є допомога нашим захисникам. Такий масштабний захід, який зібрав одночасно стільки чудових голосів, приурочено до Дня Незалежності України. Свято стало можливим завдяки підтримці Луцької міської ради, Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та творчої студії Наталії Журавльової.
«Сьогоднішній захід – символічний. Хорові колективи об’єдналися заради спільного виконання музичних творів. Об’єдналися так, як зараз об’єднуються усі українці, вся Україна. Заради незалежності, заради боротьби за нашу свободу, за нашу країну, за наших людей і за наше майбутнє. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» охоче став співорганізатором заходу і ми сподіваємося, що це єднання залишиться в душах людей аж до перемоги. Будьмо єдині, будьмо сильні! Все буде Україна!» – поділилася враженнями голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода.
І це не просто слова – варто було на власні очі побачити, як площу перед РАЦСом, вбраним у кольори державного прапора, заповнили учасники колективів, аби осягнути масштаб заходу. І коли усі присутні спочатку виконали Гімн України, а після того – «Ой, у лузі червона калина» і «Волинь моя» – люди не могли стримати емоцій, на очі наверталися сльози...
«У Луцьку День Незалежності завжди був особливим святом. Тож, незважаючи на тривожний час, Луцька міська рада за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» організувала цей унікальний для міста захід. Ми подбали про укриття, всі заходи безпеки й бачимо, що ця площа зібрала велику кількість людей, адже у наших душах палає жага до свободи й незалежності. Тому цей захід і патріотичний, і покликаний піднести дух всього населення. І нам треба спільно, разом будувати перемогу в тилу – не менш активно, як воїни на передовій!» – підкреслила заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк.
Після спільного виконання музичних творів свято лише набрало обертів. Усі учасники марафону отримали пам’ятні дипломи. Затим творчі колективи продовжили виступи на сцені – яскраві вокальні та запальні хореографічні. Водночас не припиняли роботи ні благодійний ярмарок, ні острівці патріота, де за символічний внесок на користь наших воїнів кожен отримував прапорець.
Дитячі емоції та враження – завжди щирі. Дарина, Саша та Христина не стримують захвату, перебиваючи одна одну, розповідають: на святі подобається все. Прийшли підтримати рідних, які виступають у колективах.
І на наступні запитання діти відповідають майже одночасно: знають, що святкуємо День Незалежності, гімн співали разом з усіма, і найголовніше – впевнені, що Україна переможе!

Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus