USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Запізнення із затриманням – професійна необхідність, – очільник СБУ Волині про спецоперацію в Луцьку

22 Липня 2020 12:33
Очільник СБУ Волині Павло Данюков прокоментував затримання терориста у Луцьку, зазначивши, що запізнення із затриманням було викликане службовою необхідністю, адже правоохоронці не знали, чи терорист мав вибухівку під одягом.

Про це йшлося 22 липня під час брифінгу поблизу ГУНП у Волинській області.

Керівник ГУНП Волині Юрій Крошко розповів, що о 9.25 надійшло повідомлення від самого терориста. В телефонному режимі розпочалися перемовини.

«Ми зайшли на його сторінку в соцмережі і подивилися вимоги. Він мав вогнепальну зброю і вибухові пристрої. Було задіяно більше 200 поліцеських. Також допомогли колеги з Рівненщини та Львівщини, а також з центрального апарату МВС», – зазначив головний поліцейський Волині.

Нині поліцією порушенні кримінальні справи за такими статтями: Стаття 147 (захоплення заручників), Стаття 263 (незаконне поводження зі зброєю), Стаття 348 (загроза життю та здоров‘ю працівника правоохоронних органів).

Натомість керівник управління СБУ у Волинській області Павло Данюков додав, що СБУ порушено справу за статтею 258 (терористичний акт) .

«В рамках операції «Бумеранг» організували переговори та визволення заручників. Наразі проводять слідчі дії, зокрема встановлюють місця придбання зброї та спільників. Всі дії проводяться на території Волині. Наразі терорист знаходиться у Луцькому СІЗО. Суд щодо обрання запобіжного заходу, ймовірно, відбудеться завтра», – наголосив керівник СБУ Волині.

«Щодо відео, яке публікувалося в інтернеті, то журналісти не бачили, як ведуться переговори. Ми проводили переговори, чи він має вибуховий пристрій або ж можливість дистанційно ним керувати, аби уникнути можливих жертв. Затримка з затриманням – це професійна необхідність. Це тактика дій. Ми не можемо розповідати про це журналістам. Вибух перед затриманням був необхідний, адже це тактика затримання», – сказав Павло Данюков.

На брифінгу було зазначено, що в автобусі були пасажири різного віку: від 15-річного хлопця до бабусі. В лікарню ніхто не звертався.

У самого терориста вилучили вогнепальну зброю, зокрема Автомат Калашникова, пістолет, гранати, а також муляж вибухівки.

Викидання гранати РГД-5 – це було попередження для правоохоронців, вона не вибухнула.

Нині у Волинській область правоохоронці посилено несуть службу.

«Він заявляв, що в місті також є закладена вибухівка, тому провели обстеження готелю «Україна» та інших місць у Луцьку», – наголосив Данюков.

Щодо затримання людей у Харкові, то на брифінгу повідомили, що їхня причетність до вказаних кримінальних справ встановлюється.

«Це криміналітет, який уявив певні норми справедливості», – підсумували правоохоронці, сказавши про особу терориста.

Нагадаємо, 21 липня близько 9:00 озброєний вибухівкою та стрілецькою зброєю Максим Кривош захопив у Луцьку автобус Берестечко-Краснилівка. Він приїхав ним на Театральний майдан та сам подзвонив у поліцію.

Читайте також: Захоплення автобусу з заручниками в Луцьку: все, що відомо наразі. Трансляція

Спецслужби одразу повністю перекрили пішохідний рух та не пускали у центр громадський та приватний транспорт.

Як стало відомо, чоловік уродженець РФ, раніше судимий. Він вимагав, аби глави судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков записали і виклали в ютюбі заяви про те, що саме вони – терористи в законі.

Також захопник стріляв по будівлі ГУНП у Волинській області та по правоохоронцях. Терорист хотів, аби до нього приїхало якомога більше журналістів, які б донесли його вимоги.

Терорист дозволив поліції передати заручникам автобусу в Луцьку воду. Воду заручникам передав перший заступник Національної поліції Євген Коваль.

Згодом президент Зеленський розповів деталі розмови з Кривошем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
Кінокритик. Показати IP 22 Липня 2020 12:54
Операція Кобра з фільму Таксі. Коротше всім силовикам Конішуааааа))))
скептик до Кінокритик. Показати IP 22 Липня 2020 14:38
муляж гранати замість бойової, вибухові пакети замість гранати. черговий відосік бубочки пішов не по сценарію. НУ НЄ ПАЛУЧІЛОСЬ ....
Ячсм Показати IP 22 Липня 2020 12:56
Така професійність із затриманням, ну явно виглядає непрофесійно, а перелякано. Дивно, що не викликали на підмогу професіоналів з Європи.
Лучанин Показати IP 22 Липня 2020 12:57
"правоохоронці не знали, чи терорист мав вибухівку під одягом." Дурня повна. Терорист в наручниках вже дві хвилини. Ніщо не заважало його обшукати десяь раз. Він знаходиться вже далеко від автобуса а браві специ прилітають і кидають гранати шумові біля заручників. Щось пішло не по сценарію
Луцьк до Лучанин Показати IP 22 Липня 2020 13:15
Ну вам видніше, ви ж напевно фахівець у будь-якій справі...
скептик до Луцьк Показати IP 22 Липня 2020 14:46
рюкзак ніхто не оглянув протягом щонайменше 15 хвилин. прохфесіоналізм аж пре . чи цього не було прописано в сценарії ?
Лучанин Показати IP 22 Липня 2020 13:05
Ось воно що, а я то думав. Значить обманний маневр і професійна необхідність. Ну ну
Небайдужий Показати IP 22 Липня 2020 13:08
Брюс Віліс (крепкий горішок) нервово курить в стороні
Андрій Показати IP 22 Липня 2020 13:10
одним реченням якщо перефразувати "легенду" СБушника та Геращенка то Ви журналісти та ми простолюдини "тупі барани" які не розуміються в тонкостях спецоперацій і пояснювати нам це не будуть бо через нашу тупість ми цього не зрозуміємо. принаймні я так зроумів їх!
Анонім Показати IP 22 Липня 2020 13:11
Затриманий терорист стояв у кайданках далеко від автобуса, під охороноюю . І тут опа-а-а-а-а - під"Їжджає до автобуса БТР, кидається граната. Для чого? Для того, щоб потім було відео штурму? Так режисери не врахували, що майже у кожного є зараз своя камера і люди знімали з різних точок. І кіно не палучілось. Хронометражу не дотримались.І дуже смішно виглядає, коли терорист стоїть біля клумби, а від нього в той час звільняють автобус. Т
Луцьк Показати IP 22 Липня 2020 13:20
Взагалі навіщо нам правоохоронці, якщо у нас стільки "експертів" ! Складається враження, що громадяни нашої країни, з ранку до ночі вивчають кримінальний кодекс і "набагато краще" правоохоронців, знають, що треба робити у різних нестандартних ситуаціях, тільки під кулі якось не хочеться потрапляти, а коментувати - радити - хлібом не корми!
Москаль до Луцьк Показати IP 22 Липня 2020 14:27
Прочитал заголовок и комментарий- улыбнуло!
Москаль до Москаль Показати IP 22 Липня 2020 14:29
Может мы и тупые- но не слепые
123 Показати IP 22 Липня 2020 13:22
Хто пояснить. Спочатку до "терориста" підходять троє і один з них чіпляє наручники. В іншому відео, через кілька хвилин налітають "штурмовики", валять "терориста" на землю і ... знову чіпляють наручники. Чому і хто зняв попередні окови ?
валєра Показати IP 22 Липня 2020 13:24
бутофорія це все, рейтинги президента до гори!!!! Соловйов просто в экстазі, ото вже будуть перемивати кості!!!
Лучанин Показати IP 22 Липня 2020 13:58
Не знаючи, чи є вибухівка, вони почали виводити заручників повз нього?
Електорат Показати IP 22 Липня 2020 14:24
Не знаючи чи є вибухівка в пустому автобусі силовики підїхали відкрито, сидячі на броні впритул і кинули шумову гранату.) Новий спосіб розмінування? Занесіть в підручники))) професіонали типу Баканова і компанії)))
нелох до Електорат Показати IP 22 Липня 2020 16:07
Одна, як то кажуть, нестиковочка у вас :))) Баканова не було і всім керував Аваков! Сліпі чи по команді коменти строчите?! :) То мабуть ви когось за ду... приймаєте!
Електорат до нелох Показати IP 22 Липня 2020 16:36
Аніхто і не пише що він керував. )))) Що накерує продюссер кварталу 95 коли його поставили управляти СБУ? Цей пофесіонал дійсьно не приділах)))
Марко Показати IP 22 Липня 2020 14:49
Зловмисник сам вийшов з автобуса, поставив поруч рюкзак, який міг бути начинений вибухівкою з цвяхами, а на це ніхто навіть не звернув уваги. А якби цей максим дійсно хотів усе підірвати - хто б йому завадив, поки він тупцював на місці, чекаючи коли ж його арештують? Я не фахівець, але так нехтувати ризиком потужного вибуху в центрі міста - це верх непрофесіоналізму силовиків.
Пилип Орлик Показати IP 22 Липня 2020 15:28
Таке враження що це заздалегіть підготовлена на рівні керівників силових структур держави акція. Нижча ланка силових структур СБУ і МВС до начальника поліції Волинської області, могли і не знати що це уявний, навмисно виданий за справжній захват заручників. Мета цієї акції дуже банальна: змінити думку населення країни щодо керівників МВС особливо зараз на фоні економічного падіння в державі і забезпечення політичного рейтингу на майбутніх місцевих виборах, які повинні відбутися 25 жовтня 2020 року.
Луцьк до Пилип Орлик Показати IP 22 Липня 2020 16:08
Пасажири автобуса - проплачені силовики, один з них вагітний! Ви це мали на увазі!
скептик до Луцьк Показати IP 22 Липня 2020 16:27
а хто питав пасажирів ? у цій країні не прийнято зважати на звичайних смертних
Луцьк до скептик Показати IP 22 Липня 2020 18:10
Ну як би не зважали, то чому снайпери, годинки через дві після захвату його не пристрелили? Ну вбили чи поранили ще одного-двох заручників? Ще "краще", щоб цей терорист-психопат підірвав автобус з людьми і собою, уявляєте які б "цікаві" кадри були б.... Що б тоді вже понаписували........
555 Показати IP 22 Липня 2020 15:50
Це повне фіаско! Нема слів, щоб описати те, якими тупими вважають нас ті, кого ми своїми руками привели до влади! Ні сценарію притомного, ні виконавців не спромоглися підібрати. Які глядачі - така й вистава! Цирк найгіршого розливу. Господи! За що нам це все! Древній Луцьк зганьбився на весь світ. Це довго, напевно, доведеться ще дивитися на їхні недолугі шоу. Вчорашнє, наприклад, було приурочене голосуванню по "зеленому пакету" - БРАВО!!! Все пройшло доволі каряво - але мета досягнута! ЗАНАВІС!!!
українець до 555 Показати IP 22 Липня 2020 16:05
Кого ви привели до влади? А хто заклав "фундамент" тому, що стільки зброї зараз на руках в людей? На 5-6 років назад не хочете озернутись?!
факт Показати IP 22 Липня 2020 16:04
Ох скільки диванних експертів повилазило? Де ж вас стільки береться? То може, якщо такі грамотні, на Схід поїдите і війну припините? :)
скептик до факт Показати IP 22 Липня 2020 16:28
війну нехай припиняють ті, з чиєї вини вона сталась.
скептик до факт Показати IP 22 Липня 2020 16:30
і перед тим як когось повчати менторським тоном, вивчіть хоча б граматику. поїдЕте, а не поїдИте

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus