USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Запхали в машину та душили: 20-річний лучанин розповів, як його побили активісти «Самооборони Волині»

19 Листопада 2020 11:44
У Луцьку в ніч з 16 на 17 листопада на бульварі Дружби Народів група з п'яти осіб жорстоко побила 20-річного лучанина.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповів потерпілий хлопець Олексій К.

За його словами, до побиття причетні активісти громадського формування з охорони порядку «Самооборона Волині».

«16 листопада близько 23:15 я зустрівся зі своїм знайомим, який мені раніше був близьким другом. Коли я підійшов до нього, то поклав свою руку йому на плече і запитав, чому він подзвонив в поліцію і заявив, що я сів у машину без посвідчення водія. Це була просто розмова. Проте, він навіть не встиг відповісти, як ззаду мені нанесли удар і я впав. Коли я підняв голову, то побачив візуально знайомих осіб, а саме активістів «Самооборони Волині», – розповідає про події того вечора Олексій.

Варто зазначити, що імена і прізвища нападників хлопець не назвав, адже наразі триває слідство, хоча дані кривдників йому відомі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ САМООБОРОНІВЦІ ПОБИЛИ НЕПОВНОЛІТНЬОГО ЧЕРЕЗ ПЕРЕХІД ДОРОГИ НА «ЧЕРВОНЕ»

«Далі мені без будь-яких слів чи пояснень почали наносити тілесні ушкодження. Було четверо хлопців, які при цьому лаялись нецензурними словами. Після цього вони схопили мене за ноги та засунули в машину білого кольору, власником якої є один із активістів, який теж наносив мені удари (через слідство не можу розголошувати номерні знаки) ...І саме власник машини почав мене душити, тривало це приблизно секунд 10-20. А далі у мене задзвонив телефон, це був чоловік моєї сестри, я вирвався і крикнув, що мене душать, після чого мене перестали душити і бити, мені вдалося відбігти і повідомити де я. На місце події приїхав чоловік сестри, який і викликав швидку та поліцію», – в деталях згадує вечір постраждалий лучанин.

Хлопець стверджує, що особисто впізнав нападників, троє з них є учасниками громадського формування з охорони порядку «Самооборона Волині».

Наразі лучанин відчуває себе краще. Лікарі діагностували у нього закриту черепно-мозкову травму, струс мозку, забій грудної клітки. У хлопця розсічена голова, а також різного ступеню забої носа та руки.

Як повідомили у пресслужбі ГУНП у Волинській області, за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 125. Наразі тривають слідчі дії на встановлення особи причетної до вчинення кримінального правопорушення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Ігор Показати IP 19 Листопада 2020 12:03
А тепер опублікуйте версію самооборони . А то робите своїми публікаціями вже майже вирок, не факт що так і було.
Анонім до Ігор Показати IP 19 Листопада 2020 12:13
Вони все вірно написали я вам більше підкажу що на той час ці саомобонівці навіть не чергували в той день,а просто вирішили розважитися мужикі якім більше 40років напали на 20 річного то ви рахуєте це нормально?
1-й Показати IP 19 Листопада 2020 12:20
Сопляк. Розплакався як баба.
Анонім до 1-й Показати IP 19 Листопада 2020 12:41
за шконкою заскучав ?
Версія Самсебе Показати IP 19 Листопада 2020 12:24
Як на Сході.
&& Показати IP 19 Листопада 2020 12:38
А що це така самооборона Волині, якась не зрозуміла організація, яка взяла на себе ряд не притаманних їй функцій. А члени цього угрупування прям кристально чисті, тому абсолютно не виключаю, що так звані активісти так званої самооборони могли побити хлопця
лучанин Показати IP 19 Листопада 2020 12:40
ЩО ТО ЗА ХУ*НЯ ЯКАСЬ САМООБОРОНА ВАРТА ПОРЯДКУ ЦЕ Б**ЛО ЯКЕ НЕ ХОЧЕ ПРАЦЮВАТИ А ДОБРЕ ЖИТИ МЕНІ ЗДАЄТЬСЯ ЩО В НАС ДОСТАТНЬО ПОЛІЦІИ ЯКУ МИ КОМИМО ПОДАТКАМИ А ВОНИ ПОВИННІ ВИКОНУВАТИ СВОЮ РОБОТУ
пес дюк до лучанин Показати IP 19 Листопада 2020 17:21
ви зірочками не те слово прикрили!
Потерпілий Показати IP 19 Листопада 2020 13:09
Версія не версія Хай напишуть свою версію,чому я оказався в них в машині,шо вони робили в мене в дворі,і чого били аж 5? Щей душили і пробували викрасти або залякати в машині. Хай ще згадають коли вони молодих хлопців в лютому чі березні побили біля старого ринку коли ті перейшли дорогу на черговоне
Дідо до Потерпілий Показати IP 20 Листопада 2020 05:29
Ти просто поклав руку на плече і поговорити хотів?
Остап Вакарчук Показати IP 19 Листопада 2020 14:05
Скоріше всього потерпілий знає причину нападу на нього, але у поліцію не повідомив правду. Істина пригоди востожествує, якщо поліціянти проведуть розслідування не у односторонньому порядку і захочуть дізнатись правду інциденту.
луцький_Я Показати IP 19 Листопада 2020 14:06
Давно відомо що то за вирод... та, так звана, самооборона! Давно повинні у місцях відповідних відбувати, а вони ще у депутати перлись...
Лучанин Показати IP 19 Листопада 2020 15:02
Витри соплі дитя. Якщо дорослі дяді не взяли до себе в пісочницю через твої психічні відхилення, то не треба зараз зводити на них наклеп.
Жах ! Показати IP 19 Листопада 2020 15:30
Коли "активіст и " з Майдану,то їм можно все... бо вони "АКТИВІСТИ"
Ігор Показати IP 19 Листопада 2020 20:39
Тюрма плаче по таким активістам. Страшно на вулицю виходити бо можна зустріти таких активістів. В Україні активіст синонім до слова бандит
Анонім Показати IP 19 Листопада 2020 23:38
Камери там є?
Бандитизм Показати IP 20 Листопада 2020 01:23
Основна різниця між поліцією і активістами, якщо зловить поліція то в гіршому випадку влетиш на кругленьку суму, а якщо "ахтивіст" то можеш інвалідом стати, і то якщо виживеш.
Динамівець Показати IP 20 Листопада 2020 03:13
погуглив я ту "самооборону'' - виявилося, що то звичайні півники,. ха, громадська організація з охорони громадського спокою, ха-ха-ха
Шарій Показати IP 20 Листопада 2020 11:42
бухали би собі, як нормальні люди у гаражах. ні, треба створити громадську організацію. доречі, від кого вони ''самообороняються'', від себе?
Правдолюб Показати IP 20 Листопада 2020 12:32
А як всі відносяться до «варти порядку» ? Як розганяти то всіх!
Це правда Показати IP 20 Листопада 2020 15:59
З часу створення «Самооборони Волині» її часниками, частина з яких притягувались до кримінальної відповідальності до 2014 року за умисні злочини, знову повторно вчинили велику кількість умисних злочинів ( нанесення тілесних ушкоджень громадянам різного ступеню тяжкості, хуліганств, пограбувань, незаконних позбавлень волі людей і інших злочинів. В Луцькому відділі поліціі по даним фактам відкриті кримінальні провадження які до цього часу не розслідувані і винні не понесли покарання. В більшості кримінальних провадженнях не вірна кваліфікація ( більш тяжкі злочини приховані за ст.125 кк України ). А не розслідувались злочини тому, що колишній начальник ГУНП Шпига П.П. Всіляко перешкоджав іх розслідуванню. Фактично саме вказана самоооборона привела мародера Лапіна в депутати ВРУ який через зв’язки і поставив Петра начальником Волинської поліціі. Не стало Лапіна і Шпигу згодом зняли з посади. А потрібна ім була ця самооборона, щоб впливати на політичні процеси в області. Доречі, саме через самооборону, члени якоі були в атестаційних комісіях, Шпига усунув всіх порядних офіцерів, які були змушені або звільнитись або перевестись в інші підрозділи або інші правоохоронні органи. Вважаю, на сьогодні ніхто і ніщо не завадить притягнути вказаних осіб до кримінальної відповідальності. А також підняти всі інші не розслідувані злочини вчинені вказаними особами, належним чином іх довести до логічного завершення. Можливо в чомусь і помилився, тоді вибачте.
Хамло до Це правда до Це правда Показати IP 23 Листопада 2020 17:55
Порядні офіцери??? Де ти бачив порядних? Якщо пробігтись пофамільно по тих кого усунули, ти жодного не відмажеш. Порядних там одиниці, і то це ті кого система ще не підм'яла під себе.
Це правда до Хамло Показати IP 24 Листопада 2020 09:26
Порядні офіцери це ті офіцери, які контролювали оперативну обстановку в області і не рахуючись зі своім вільним часом, життям та здоров’ям добросовісно виконували своі службові обов’язки. І повірте такі були і певно є на даний час. Проте згідний з Вами стосовно системи яка хвора, а відповідно і офіцери не рідко свідомо чи несвідомо потрапляють в неприємні ситуаціі. А взагалі я вважаю, що яке суспільство такі і правоохоронні органи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus