USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Запобігти. Врятувати. Допомогти»: у Луцьку з професійним святом привітали рятувальників

17 Вересня 2021 17:18
Сьогодні своє професійне свято відзначають ті, чий девіз «Запобігти. Врятувати. Допомогти» - українські рятувальники. Це свято пожежників, працівників аварійно-рятувальних формувань та служб, які борються із наслідками стихії.

Вшанували героїв і в Луцьку. 17 вересня урочистості відбулися на базі 25-ї Державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Волинській області, повідомляє Луцька міська рада.

Привітати працівників служби «101» прибули представники обласної та міської влади, духовенство, колеги з Польщі. Кращим вручили відзнаки, грамоти та подяки.
Та спершу начальник Головного управління генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук окреслив основні здобутки надзвичайників: наголосив, що всі підрозділи ДСНС завжди перебувають у повній бойовій готовності, тож волиняни і лучани можуть почуватися у безпеці.

«Шановні рятувальники, вітаю вас зі святом: бажаю міцного здоров'я, гараздів і, що головне, - сухих рукавів. Нехай у вас буде мінімум тривожних викликів і максимум часу на сім'ю. Хочу, щоб ваша небесна покровителька Божа Матір «Неопалима купина» була надійним помічником у нелегкій професійній діяльності», - зазначив, у свою чергу, секретар Луцької міської ради Юрій Безпятко.
Також він розповів, що Луцька міська рада і надалі готова до співпраці із рятувальниками: надаватиме їм допомогу у придбанні бойового одягу, палива й спорядження. А ще Юрій Безпятко вручив подяки міського голови за високий професіоналізм, самовідданість, мужність і оперативність під час виконання службових обов’язків п'ятьом рятувальникам.
Після завершення урочистостей на гостей чекали показові виступи рятувальних загонів і огляд спецтехніки, що готова виконувати завдання будь-якої складності. Також Митрополит Луцький та Волинський Михаїл виголосив молитву за бійців служби «101» і побажав їм спокійних чергувань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus