USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Зарплата, стипендії і харчування: потреби освітньої галузі Волині на 2024 рік

28 Листопада 2023 21:11
Про потреби освітньої галузі та доведені кошториси на 2024 рік говорили під час бюджетних слухань за участі депутатів обласної ради та керівників 36 освітніх установ обласної комунальної власності.

Про це повідомляє пресслужба Волинської обласної ради.

Попри те, що на утримання цих установ у наступному році передбачено майже на 47 мільйонів гривень більше, ніж цьогоріч, освітня галузь відчуватиме додаткову потребу в асигнуваннях на захищені статті в обсязі щонайменше 93 мільйони.

Приміром, якщо педагогам, які утримуються за рахунок місцевого бюджету, передбачені усі основні виплати, галузеві доплати і надбавки, а також матеріальна допомога на оздоровлення в обсязі 100% до посадового окладу, то за рахунок коштів освітньої субвенції педагогічним працівникам забракне майже 41 млн грн на щорічну винагороду та допомогу на оздоровлення. «Обсяг освітньої субвенції нижчий, ніж в минулому році. І якщо раніше цю різницю ми могли компенсувати з обласного бюджету, то тепер цього робити не можемо. Якщо в минулому році був ресурс – військове ПДФО – то в 2024 році цього немає», – зазначив голова бюджетної комісії Волиньради Орест Маховський.

Читати ще: Пріоритет – допомога ЗСУ, але з належною увагою до культури: у Волиньраді обговорили бюджет на наступний рік

Крім того, закладам освіти забракне й на харчування, в повному обсязі асигнування на цю статтю передбачені для пільгових категорій здобувачів освіти, для решти ж – коштів вистачить лише до кінця навчального, а не бюджетного року. Загальна потреба на організацію харчування становить 40 млн гривень (при одноденній вартості багаторазового харчування 120 гривень та 48 гривень одноразового). Нестача коштів на виплату стипендій для учнів закладів професійної освіти – це майже 12 млн грн.

Читати ще: У Волиньраді працюють над бюджетом на наступний рік: які виклики і ризики

Щодо незахищених статей, то на господарську діяльність освітніх закладів наступного року в обласному бюджеті закладено лише 23% від потреби (нестача – понад 53 млн грн).

«Капітальні видатки не передбачені взагалі. Однак є низка першочергових робіт, пов’язаних з проведенням протипожежних заходів та заходів з безпеки, зокрема облаштування укриттів, ремонтом аварійних дахів, тепломереж, заміною котлів», – зазначає начальниця управління освіти і науки ОВА Наталія Матвіюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus