USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Засоби для дезінфекції басейну*

26 Лютого 2021 12:25
В басейнах будь-якого типу треба проводити дезінфекцію. Якщо цього не робити, в чаші басейну розвиваються шкідливі мікроорганізми, грибки та пліснява. Вода стає брудною та непридатною для комфортного і безпечного купання. Щоб знезаразити воду, потрібно застосовувати засіб для дезінфекції басейну.

Знезаражувальна хімія для басейну випускається у вигляді гранул, таблеток або рідини. Обирайте ту форму випуску препаратів, яка є для вас більш зручною.

Види дезінфектантів

Популярні засоби для очищення води:

- Хлор

- Гіпохлорит натрію

- Активний кисень

Хлор відмінно справляється зі знищенням мікробів та грибків, має антибактеріальні властивості та є безпечним для здоров’я. Перевага використання засобів на основі хлору полягає у високій потужності цих препаратів і тривалій дії на водне середовище.

Гіпохлорит натрію має високу ефективність та є менш токсичним порівняно із хлором. Гіпохлорит натрію AquaDoctor C-15L містить близько 15% активного хлору. Засіб швидко знищує віруси та грибки, перешкоджає цвітінню води і виникненню вапна на поверхнях чаші басейну.
Активний кисень має більш короткий період дії, ніж хлор, але є теж популярним засобом для очищення води. Це гіпоалергенна речовина без яскраво вираженого запаху хлору. Препарати, що містять активний кисень в складі, є ідеальним варіантом для знезараження дитячих басейнів.

AquaDoctor Water Shock О2 – це безхлорний засіб для дезінфекції басейнів. Активний кисень, що міститься в гранулах, швидко розчиняється у воді, ефективно знищує бактерії та цвіль. Головна перевага препарату – він є гіпоалергенним та не сушить шкіру.
Як застосовувати хімічні засоби для очищення води

Перед використанням дезінфектантів слід виміряти рН води. Якщо кислотно-лужний баланс води є завищеним, його потрібно скорегувати. Цей показник має знаходитися в межах від 7.2–7.4. Така умова є необхідною для якісного впливу очищувальних засобів.

Обробка води дезінфікуючими засобами буває двох видів:

- Шокова або первинна

- Регулярна

Шокове знезараження виконується у разі сильного забруднення води або якщо дезінфекція відбувається вперше. В цьому випадку використовуються швидкодіючі препарати для дезінфекції. Такі препарати ефективно знищують мікроби, які можуть звикати до дії низьких доз реагенту.

Для першого запуску басейну відмінно підійде хлор швидкої дії AquaDoctor C-60T. Препарат постачається в таблетках по 20 г. Таблетки швидко розчиняються і ефективно знищують всі шкідливі мікроорганізми. Засіб очищає навіть найбруднішу і каламутну воду.
Для регулярної дезінфекції краще обрати хімічні засоби повільної дії строком до двох тижнів.

Препарат AquaDoctor C-90T тривалої дії містить 90% активного хлору. Це є оптимальним показником для регулярної дезінфекції води. Засіб виготовляється в таблетках вагою по 200 г. Велика вага таблетки забезпечує повільне розчинення знезаражувальної речовини і тривалий вплив на бактерії, водорості та цвіль.
Під час знезараження води хімічними засобами важливо дотримуватися інструкції. Правильна дезінфекція із дотриманням рекомендованих дозувань запобігає появі алергії і сухості шкіри у відвідувачів басейну.

Регулярна дезінфекція допомагає підтримувати басейн в робочому стані та зберігає його привабливий зовнішній вигляд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus