USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Заступник глави фракції БПП фігурує у провадженнях щодо виборів, – Аваков

23 Лютого 2019 10:20
Заступник глави фракції БПП у парламенті Сергій Березенко фігурує у кримінальних провадженнях щодо порушень виборчого законодавства.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в інтерв’ю "Дзеркалу тижня".

«Так, фігурує. Його називають організатором схем. Він – народний депутат, і стосовно нього слідчих дій проводити не можна. Але за фактом – так, у провадженнях фігурує. Тимошенко принесла величезну пачку документів. Там теж фігурує Березенко», – сказав він.

За словами Авакова, співробітники офісу Березенка в Чернігові «викликали поліцію, бо до них заявилися представники преси і стали знімати, як там бабусям щось роздають».

«З іншого березенківського офісу зателефонували самі журналісти й заявили, що їм перешкоджають у професійній діяльності, не пускають туди, де незаконно роздають гроші. І туди, і туди приїжджали поліцейські. «У вас ордер на обшук є?» – «Немає». – «Ідіть». Але й без обшуку є над чим працювати. Поліція заходила, опитувала громадян, фіксувала, документувала, відкривала провадження», – розповів міністр.

Загалом, за його словами, станом на 21 лютого в поліцію надійшло 1654 звернення, які стосуються порушень виборчого процесу у різних регіонах, у Києві таких звернень найбільше. При цьому в цій статистиці не відображені матеріали, коли поліція сама відкриває провадження.

Аваков розповів, що за такими зверненнями складено вже 389 адмінпротоколів, а також відкрито 74 кримінальних провадження.



Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що проти нього готується провокація, покликана нівелювати роботу МВС щодо виявлення порушень і запобігання підкупу виборців на майбутніх виборах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus