USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Проти мене готують низку провокацій через боротьбу з підкупом виборців», – Аваков

22 Лютого 2019 20:35
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що проти нього готується провокація, покликана нівелювати роботу МВС щодо виявлення порушень і запобігання підкупу виборців на майбутніх виборах.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Зі слів глави МВС, на його рахунки в Україні або Італії з незрозумілих джерел має надійти значна сума нібито за оплату послуг МВС по прикриттю фальсифікації і підкупу виборців на користь певного кандидата.

Аваков підкреслив, що «для повноти ефекту» гроші можуть бути російського походження.

«Коли такого роду провокації походять від країни-агресора – я розумію. Але коли такі інтриги плетуться проти тебе у власній країні – це прийняти непросто. Проте, я припускав, що щось подібне може трапитися. І намагався бути до цього готовим. І я готовий. Ми тут в МВС не цукрові, не розтанемо», – заявив Арсен Аваков.

За інформацією міністра внутрішніх справ, на 54-й день виборчої кампанії в МВС і Національну поліцію надійшло 1741 повідомлення про порушення. Відкрито 77 кримінальних проваджень, складено 401 адміністративний протокол. Статистика по фігурантам звернень така: БПП – 420, Батьківщина – 337, Самопоміч – 159, Громадянська позиція – 124, Радикальна партія – 117.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПІДКУП ВИБОРЦІВ? ЯК У ЛУЦЬКУ ПРАЦЮЄ СХЕМА АГІТАЦІЇ ЗА ПОРОШЕНКА ПІД ВИГЛЯДОМ ОПИТУВАННЯ

Глава МВС додав, що і надалі поліція має намір реагувати на всі заяви про порушення і припиняти порушення, в тому числі, «агітаторов зі зброєю, нічні облави на опонентів, інтриги між правоохоронцями в регіонах».

«Нам не потрібна від кандидатів похвала, ми не поступимося погрозам та шантажу. Наша єдина мета – вибори, підсумки яких визнає вся українська громада і міжнародна громадськість», – підсумував Аваков, очевидно, реагуючи на слова Юлії Тимошенко, яка високо оцінила його роботу на прес-конференції 22 лютого.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 21 лютого, в Сумах поліція накрила штаб одного з кандидатів в президенти, в якому, імовірно, роздавали кошти для підкупу виборців. Однак уже через кілька годин після затримання, у відділення поліції навідалися прокурори, що порушили кримінальне провадження за перевищення службових повноважень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Реаліст Показати IP 22 Лютого 2019 21:13
Та досить вже *агресорити*. Самі гризуться, як павуки в банці, а крайніх Бог знає де шукають. Чим ближче вибори, тим веселіше буде.
Патріотка Показати IP 22 Лютого 2019 23:10
Слів немає ці "ВЕЛИКІ ЧИНИ" вже достали відмили кучу грошей, завалили реформу, зробили безпридєл в країні і навіть неможуть визнати за собою вини, а шукають крайних в тих проблемах які самі створили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus