USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Заступник голови Нацбанку літає звітуватися до Москви? Розслідування

15 Грудня 2017 16:10
Заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова виступає зв'язковим Адміністрації президента з Москвою і Дмитром Фірташем. За три місяці вона здійснила три візити в РФ.

Про це повідомляє редактор програми «Гроші», креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубінський на своєму сайті dubinsky.pro.

Згідно з повідомленням, дві поїздки до Росії Рожкова зробила під час відряджень до Єревану і Відень. Один раз - літала класичним маршрутом всіх «московських гостей» - через Мінськ. Цей візит відбувся 8-9 листопада: 8 листопад Рожкова вилетіла до Мінська о 17:07 і повернулася 9 листопада о 22:41.

З огляду на, що візити чиновників в РФ (особливо, польоти через Мінськ) відслідковуються СБУ - можна припустити, що поїздка Рожкової в РФ була узгоджена на найвищому рівні, - зазначає Дубінський.

За даними Дубінського, Рожкова літала в Москву з двома завданнями.

Перше - обговорити з керівництвом Ощадбанку і Зовнішторгбанку умови продажу їх дочірніх банків в Україні, під час яких надала гарантії невтручання в процес з боку НБУ.

Друге - обговорити конфлікт між «Тольяттіазот» і «Укрхімтрансамміком», який системно програє в судах російській стороні.

За 2016-2017 роки «Укрхімтрансаммік» програв російської компанії позовів майже на 50 млн доларів, - які українське держпідприємство має сплатити до Росії, «Тольяттіазот».

У пресі ці судові програші називають схемою по виведенню в РФ коштів з українського бюджету, якою керує Дмитро Фірташ, котрий перебуває у Відні.

Необхідно відзначити, що 27-29 вересня Рожкова була у Відні.

Також цікаво, що Рожкова знаходиться в постійному контакті з юристом Олексієм Дідковським, керуючим партнером юркомпанії «Астерс» - яка обслуговує «Укрхімтрансаммік» і програє його справи. За останніми даними Дубінського, протягом останніх двох місяців Рожкова зустрічалася з Дідковським 15 разів.

До слова, журналіст зазначає, що уже звертався до Нацбанку із запитом - чи здійснювалися візити пані Рожкової в РФ в поточному році. На що в прес-службі Нацбанку відповіли «ні».

«У зв'язку з очевидною брехнею Нацбанку, і появою більш точних дані про час, датиі рейси Рожкової в Москву - я повторив свій запит в НБУ і обов'язково повідомлю про результат», - написав Олександр Дубінський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вадим Показати IP 16 Грудня 2017 20:34
"За даними Дубінського, Рожкова літала в Москву з двома завданнями". __________________ Я так розумію, що якщо мені щось треба від Волинських новин, то я йду до редакції, а не редакція йде до мене. Так? Нам кажуть "обговорити з керівництвом Ощадбанку і Зовнішторгбанку умови продажу їх дочірніх банків в Україні". Уточню: для продажу російських дочірніх банків в Україні "Сбербанк Росії" і "ВТБ", зам.голови Нацбанку України їде в Росію домовлятися...??? Це чиї "доньки" підлягають подажу наші чи російські? Це у кого повинна голова боліти у нас чи у росіян? Це хто до кого має їздити??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus