USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Порошенко вніс свою лепту в розвиток російських банків, - Дубінський

15 Березня 2017 12:56
Порошенку нагадали про продаж АКБ «Мрія» російському банку.

У «темниках», оприлюднених Українською правдою, які розсилають депутатам від БПП, акцентується увага на тому, що російські банки прийшли в Україну за часів прем’єрства Юлії Тимошенко та Миколи Азарова. Натомість логічно було б додати й факти, як Порошенко сприяв розвитку в Україні банків з російським капіталом, зазначає редактор програми «Гроші», креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубінський.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зокрема, автор допису нагадує, що Порошенко продав свій банк «Мрія» державному банку Росії ВТБ.

«Друзі, хто з вас знає авторів «темників», які розсилає Адміністрація президента своїм депутатам?

Там є фраза про те, що російські банки прийшли в Україну, в основному, під час прем'єрства Тимошенко і Азарова. Але чомусь не сказано, що такий собі Петро Порошенко 31 січня 2006 року продав свій банк «Мрія» державному банку Росії ВТБ.

Банківська група ВТБ належить уряду Росії. Відкривати ВТБ Банк в Україні прилітав особисто В. Путін», - йдеться у дописі.

Таким чином, Порошенко вніс свою лепту в розвиток російських банків.

«Треба попросити, щоб відредагували темник ... Не хочеться ж, щоб депутати головної реформаторської партії країни виглядали в такій важливій, патріотичної теми, - зовсім вже ідіотами», - написав Дубінський.



ЧИТАТИ ЩЕ: БАНКИ РФ ЗАГРОЖУЮТЬ НАЦІОНАЛЬНІЙ БЕЗПЕЦІ УКРАЇНИ. ОГЛЯД ПРЕСИ

Нагадаємо, вчора, 14 березня, депутати Волинської облради прийняли звернення щодо санкцій стосовно банків з російським капіталом в Україні. Не голосували лише депутати пропрезидентської партії «Солідарність», які на чолі з головою ОДА Володимиром Гунчиком не з’явились на сесію облради.

Довідково. ВТБ — російський державний банк і однойменна група банків. Працює в Росії з 1990 року і є нащадком радянського Внешторгбанка (звідки і назва).

Головним акціонером ВТБ з часткою в 75,5% є уряд РФ.

2005: ЗАТ «Внешторгбанк (Україна)» отримав ліцензію на здійснення банківської діяльності.

2006: ОАО Банк ВТБ (Росія) придбав 98 % АКБ «Мрія».

2007: АКБ «Мрія» перейменований в ВАТ ВТБ Банк. ЗАТ «Внешторгбанк (Україна)» приєднаний ОАО ВТБ Банк на правах філіалу.

2008: Статутний капітал ВАТ ВТБ Банк збільшено в 3,4 раза до 2,16 млрд грн.

2010: ВАТ ВТБ Банк перейменований у ПАО «ВТБ Банк».

2015: в результаті докапіталізації в 2015 році ВТБ Банк зайняв 5 місце за обсягом статутного капіталу серед банків України (після ПриватБанку, Ощадбанку, Укрексімбанку і ПІБу).

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, депутати Верховної Ради вимагають відставки голови Національного банку України Валерії Гонтаревої, звинувачуючи її у падінні гривні та мільярдних збитках для держави.

Як зазначає у своєму блозі нардеп Ігор Луценко, жоден з українських банкірів не виступив на захист Гонтаревої станом на сьогодні. Крім багаторічного речника російського Альфа-банку Романа Шпека.

Своєю чергою, Президент України Петро Порошенко назвав прикрим скандал навколо глави Національного банку Валерії Гонтаревої і заявив, що кампанія проти Гонтаревої є неприпустимою.

Голова Нацбанку Валерія Гонтарева де-факто підтвердила свою майбутню відставку, адже вона не хоче бути цапом-відбувайлом за ті наслідки, які принесе Україні блокада Донбасу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus