USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Заступник прокурора Луцької місцевої прокуратури оскаржує рішення атестаційної комісії

11 Березня 2021 18:09
Заступник прокурора Луцької місцевої прокуратури Руслан Кузьміч у суді оскаржує рішення атестаційної комісії.

У відомстві повідомили, що він не пройшов останній етап атестації – співбесіду. І тепер у суді домагається, аби рішення атестаційної комісії скасували, повідомляє телеканал «Аверс».

25 лютого відбулося судове засідання у цій справі. Руслан Кузьміч просить визнати рішення атестаційної комісії незаконним та хоче, аби суд визнав його професійне тестування успішним. Окрім того, наполягає, аби вище керівництво, яке й відповідає за кадрові призначення, перевело прокурора на роботу до новоствореної Луцької окружної прокуратури.

Журналістам знімати засідання не дозволили, та й коментувати будь-що на камеру чоловік відмовився.

Руслан Кузьміч ще пів року тому працював заступником прокурора у Маневичах. А нині вже в Луцьку. Має трьох синів та дружину, яка працює на державній посаді в Головному територіальному управлінні юстиції у Волинській області.

Із декларації прокурора видно, що родина Кузьмічів не найбідніша. Вони мають будинок на триста квадратів у Боратині. Однак, що цікаво, земля у сім’ї з’являється мало не щороку. Ділянку в селі Боратин на понад тисячу квадратів вони придбали в 2007 році. Через п’ять років стали власниками майже тисячі квадратів у Гірці Полонці. Щоправда, цю землю записали на дружину прокурора. Минає ще п’ять років – ще одне придбання: півтори тисячі квадратів у тому ж таки Боратині. У січні 2019-го родина збагатила свій земельний фонд ще на тисячу квадратів. А потім знову, лише за місяць того ж року, у них з’явилося ще півтори тисячі квадратів у Боратині.
Цікаво, що ще пів року тому Руслан Кузьміч працював заступником керівника Маневицької місцевої прокуратури. Там у нього особистого житла немає, судячи з декларації. Невже прокурор щоранку їздив на роботу своєю машиною в Маневичі, а потім повертався до Луцька? Це ж тільки на бензин мали б іти великі гроші. Але ж тоді чи вистачило б йому на хату в Боратині та численні земельні ділянки? Тут одне із двох: або справді так любить свою роботу, що готовий чи не всю зарплату витратити на бензин, або ж їздить на службовій машині.

Ще один цікавий факт: у 2017 році Руслан Кузьміч почав користуватися квартирою від Боратинської сільської ради. Тут знову ж таки виникає питання: чи доцільне використання такого житла, коли є у власності будинок в тому ж Боратині?

А от автопарку в родини Кузьмічів немає. Є у власності лише Mercedes Benz Е 270 CDI 1999 року випуску, вартість якого – 170 тисяч гривень. Окрім цього, в декларації прокурор вказав автомобіль Volkswagen Passat 2013 року, яким користується разом з дружиною. А власником є такий собі Рак В’ячеслав Євгенович.

А от зарплата у прокурора нічогенька – майже 47 тисяч гривень на місяць. Тож виходить, що недарма хоче поновитися на посаді. А от дружина отримує в сім разів менше за чоловіка. Проте на неї зареєстровано чи не все майно родини. Та й готівкою Руслан Кузьмич задекларував чималеньку суму – 250 тисяч долларів. Виходить, що й так не бідують, бо ж мають солідні активи.

Проте крапку у цій справі поставить волинська феміда. Відомо лише те, що в новоствореній Луцькій окружній прокуратурі працюватимуть прокурори, які успішно пройшли атестацію, а чи буде серед них Руслан Кузьміч – поки що під питанням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus