USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Затриманого у Молдові лідера проросійської партії відпустили додому, – ЗМІ

17 Червня 2019 09:29
У Молдові лідера проросійської «Нашої Партії» Ренато Усатого, якого правоохоронні органи 16 червня затримали на митниці при поверненні до країни, відпустили додому.

Як розповів сам Усатий, вийшовши з будівлі прокуратури, прокурори скасували ордер на його арешт, і тепер він планує відвідати всі районні організації своєї партії, щоб «навести там лад», пише Українська правда з посиланням на Newsmaker.

Водночас на першу вимогу Усатий повинен з’явитися в прокуратуру.

Усатий відзначив, що його партія підтримала нову правлячу коаліцію і уряд, і тепер він готовий допомагати їм працювати на благо країни.

Разом з тим, прем’єр-міністр Майя Санду заявила, що у неї виникли питання до прокурорів, які 16 червня скасували ордер на арешт Усатого.

Як написала глава Кабміну Молдови на своїй сторінці в Facebook, необхідно з’ясувати, яке з рішень прокурорів було незаконним – минуле, про арешт Усатого, або нинішнє.

Нагадаємо, 16 червня лідера проросійської «Нашої партії» Ренато Усатого затримали на митниці при поверненні до Молдови.

Ренато Усатий виїхав до Москви в серпні 2016 року після того, як влада порушила проти нього кримінальні справи і намагалася оголосити в міжнародний розшук. У лютому 2018 року він подав у відставку з поста мера міста Бєльці – другого за кількістю населення міста Молдови.

В кінці 2018 року він виїхав з Росії, заявивши, що президент Молдови Ігор Додон намагається організувати його переслідування і в Росії. Усатий кілька місяців жив у Німеччині, після чого поїхав, імовірно, в Румунію. Після зміни влади в Молдові він заявив, що негайно повертається на батьківщину.

Ренато Усатого звинувачують в організації організованого злочинного угруповання, члени якого скоїли два злочини – привласнення чужого майна і замах на вбивство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus