USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у 36 школах і садочках Луцька створено фонди розвитку

29 Грудня 2017 11:43
У Луцьку з метою залучення додаткових коштів і зменшення фінансового навантаження на батьків створено 36 фондів розвитку навчальних закладів – по 18 у школах і садочках міста.

Результати проекту «Фонд розвитку навчального закладу» обговорили на підсумковому засіданні «Клубу найкращих батьків» 28 грудня.

На початку заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Орест Маховський наголосив, що захід присвячений представленню підсумків проекту, а також обговоренню майбутніх планів роботи фондів розвитку.

«Закінчення року передбачає підбиття підсумків, ми не виняток. Минулого тижня ми, наприклад, підбивали підсумки іншого вдалого проекту щодо підтримки ОСББ.

Ми проводили ознайомлювальні заняття, розповідали про те, як заснувати фонд розвитку навчального закладу, потім запрацював клуб, де учасники можуть обмінюватися досвідом. І як результат – 36 фондів розвитку. Ми перші в Україні, ми могли би подаватися на реєстрацію рекорду України. Взагалі йдеться не тільки про кількісний показник, досить вагомий і якісний показник, адже 36 фондів – це 36 груп небайдужих батьків», – акцентувала перший заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Лариса Тарасюк.
Результатом проекту є залучення коштів на розвиток шкіл і садочків у місті. Йдеться про освоєні 2,7 мільйона гривень, із яких 1,4 мільйона гривень виділив Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», ще 1,3 мільйона фондам розвитку навчальних закладів вдалося залучити самостійно.

Орест Маховський додав, що розвиток навчального закладу – це заслуга не тільки педагогічного колективу, батьків, спонсорів, меценатів і усіх небайдужих, а й Луцької міської ради.
«Цей проект у певній мірі є унікальним, адже люди з інших міст, зокрема особи, які мають відношення до місцевого самоврядування, та й просто ініціативні батьки телефонують у Фонд, у міську раду й просять поділитися досвідом, розповісти, яким чином це працює і які результати дає», – зазначив радник Луцького міського голови та голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Ігор Поліщук.
Він висловив упевненість у тому, що це тільки початок розвитку проекту, й у майбутньому буде створено ще багато фондів розвитку при навчальних закладах.

«Хочу додати, що міська рада також приділяє значну увагу освіті. Жодного року не було такої уваги, такого фінансування щодо освітньої галузі. Фактично тільки на господарсько-технічні роботи, ремонти цьогоріч було виділено з міського бюджету 36 мільйонів гривень; ремонти проводили майже в кожному навчальному закладі, ремонтували харчоблоки, пральні, десь замінювали дах, вікна, двері, аби забезпечити комфортні умови дітям і вчителям», – розповів Ігор Поліщук.

Та додав, що міська рада теж реалізує проекти НЕФКО-2 і НЕФКО-3, які передбачають енергомодернізацію приміщень навчальних закладів, зокрема утеплення фасадів, заміну вікон, ламп тощо.

Пригадала завдання та досягнуті результати «Фонду розвитку навчального закладу» керівник проекту Інна Ткачук.

Окрім того, у рамках заходу представникам новостворених фондів розвитку вручили сертифікати на отримання стартового гранту на здійснення статутної діяльності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus