USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Завдяки фонду розвитку луцька школа отримала сучасне обладання

22 Вересня 2017 19:48
Третьокласники Луцької ЗОШ №16 активно працюють на уроці, відповідають на питання. Щоб школярам цікавіше було сприймати інформацію, учителька Оксана Віталіївна демонструє слайди на екрані телевізора.

Використання сучасної техніки в процесі навчання тут справа звична. І батьки, і вчителька розуміють, що сучасним дітям так легше засвоювати інформацію. Тому й намагаються укомплектувати клас необхідною технікою. Допомагає реалізовувати задуми небайдужих батьків Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», інформують у прес-службі Фонду.
– Зазвичай, шкільне життя складається з життя класу. У нас ініціативна вчителька та згуртовані батьки. Ми єдиний клас, що має комп’ютер, телевізор, проектор, навіть, фотоапарат, – розповідає мама третьокласника Всеволода Наталія Рубльова. – Співпраця з Фондом у нас розпочалася три роки тому. Тоді, на умовах співфінансування, ми придбали в клас телевізор. Згодом купили нову дошку. Батьки знають, що все це купується не для галочки. Воно активно використовується на уроках та, відповідно, дає результат.
Пані Наталія була однією з тих, хто ініціював ідею створення фонду розвитку при навчальному закладі. Він функціонує з 2015 року. Батьки розуміють, що фонд розвитку – це можливість батькам вирішувати доцільність направлення коштів в те чи інше русло, контролювати їхнє використання, залучати кошти меценатів та брати участь у грантових європейських програмах.

– Ми спрямовуємо кошти на облаштування кабінетів сучасною технікою. Вже вдалося обладнати кабінет хімії: придбали стіл для досліджень, замовили нові стенди, зробили ремонт. У географічний кабінет купили телевізор, карти, глобуси. Для кабінету фізики – необхідні для досліджень прилади. У кабінет біології придбали проектор, – розповідає про роботу голова фонду розвитку ЗОШ №16 Наталія Ковальчук.
Щоб діяльність фонду розвитку була успішною, насамперед, потрібна взаємодія батьків та адміністрації школи. У ЗОШ №16 така співпраця присутня. Наталія Ковальчук каже, що на початку навчального року батьки обговорюють з директором школи проблеми та потреби, які існують у закладі. Після того проводяться батьківські збори, на яких шляхом голосування вирішуються, на що першочергово потрібно спрямуватити кошти. А потреб у школі чимало.

Директор закладу Василь Троцький каже, що школа в основному функціонує за рахунок батьківських коштів. Тому тут раді будь-якій допомозі.

– Ми вдячні за те, що працівники Фонду «Тільки разом» надали нам юридичну підтримку при створені фонду розвитку та продовжують підтримувати його у процесі діяльності. За ці 2 роки зроблено багато. У планах – ще більше. Наразі спільно з фондом розвитку ми готуємо новий, логопедичний кабінет, – зазначає очільник закладу.
Зараз у Луцьку створено 27 фондів розвитку: 14 у дитсадках та 13 у школах міста. Усе більше ініціативних батьків цікавляться створенням такого фонду в своєму навчальному закладі. Тому, що фонд розвитку навчального закладу дає можливість сучасній освіті йти в ногу з часом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus