USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Заворушення у Франції: кількість затриманих зросла, бунтівники атакували дім мера

2 Липня 2023 14:11
Французька поліція затримала щонайменше 719 осіб під час п'ятої ночі заворушень по всій країні після похорону 17-річного Наеля, що відбувся в суботу.

Про це повідомляє France 24 з посиланням на Міністерство внутрішніх справ, пише Європейська правда.

Також влада повідомила, що вночі зловмисники на автомобілі протаранили будинок мера паризького передмістя Л'аї-ле-Роз. Це відбулося посеред ночі, коли міський голова Вінсент Жанбрун був у своєму офісі. Його дружина та двоє дітей спали, коли невідомі зловмисники в’їхали у ворота та підпалили автомобіль на подвір’ї.
Коли дружина мера та їхні малолітні діти намагалися втекти, у них почали кидати фаєри, внаслідок чого жінка та одна дитина отримали поранення.

«Це була спроба вбивства через невимовне боягузтво», – заявив мер Жанбрун.
Нагадаємо, протести спровокувала смерть 17-річного хлопця-водія, якого застрелили поліцейські під час дорожнього контролю неподалік від Парижа. Заворушення почалися з вечора вівторка і кожної наступної ночі розширювалися на нові міста.

Президент Франції Емманюель Макрон навіть відклав державний візит до Німеччини, який мав розпочатися в неділю.

У найгіршу ніч заворушень, з четверга на п'ятницю, постраждали пів тисячі будівель, спалено 2000 автомобілів, скоєно близько 3800 хуліганських підпалів на вулиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Патрiот Показати IP 2 Липня 2023 14:38
Слава майдану у Францii. Францiя повинна стати вiльною.
Жак Атталі Показати IP 2 Липня 2023 17:26
Все йде за планом оккультистів. Це призведе, що в поліції прав не буде від слова зовсім. Зросте злочинність, наркоторгівля, і це все під егідою неолібералізму. Підконтрольні елітам ЗМІ розповідатимуть, що все те, так треба.
1 Показати IP 2 Липня 2023 20:06
І там майдаун.
Клава Показати IP 3 Липня 2023 10:53
Усіх у буцигарню . Потім суд . Тюрма. А потім депортацію. А якщо влада буде жувати соплі - наступного разу спалять увесь Париж !!!
Анонім Показати IP 4 Липня 2023 08:44
Якісь бредові заворушення, якийсь неповнолітній без прав(який вже затримувався за їзду без прав) з трьома друзями ганяє на чужій машині з ін номерами по місту порушуючи правила потім втікає від переслідування поліції, згодом коли поліція їх зажимає робить спробу втекти вивернувши руль вліво(на поліцейських) і дає газу отримує кулю від копів і протестувальники такі УУУУ ВБИЛИ НЕВИННУ ДИТИНУ ??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus