USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Франції через скасування ярмарку торговці влаштували безлади

25 Березня 2019 21:46
У Франції мерія міста Ле-Ман була евакуйована у зв’язку із заворушеннями, у яких беруть участь сотні ярмаркових торговців і постачальників, незадоволених скасуванням торгового свята в центрі міста. Про це в понеділок, 25 березня, повідомив градоначальник Стефан Ле Фоль у Twitter, передає Кореспондент.

«Цього ранку захисники ярмарки вступили в зіткнення із силами правопорядку. Вони перейшли неприпустиму межу заколоту і насильства. Мерія була евакуйована, оскільки стала об’єктом агресії протестувальників, які хочуть усе знищити», – заявив мер Ле-Мана.


Також Ле Фоль, який раніше займав посаду офіційного представника кабінету міністрів Франції, закликав уряд забезпечити безпеку мерії, яка, за його словами, є "домом для всіх жителів Ле-Мана".


У свою чергу префект департаменту Сарт, столицею якого є Ле-Ман, Ніколя Кійє повідомив, що в центрі міста зібралися близько 500 агресивно налаштованих маніфестантів, багато хто з них прибув сюди на вантажівках. Зазначено, що їм протистоять два ескадрони жандармів у складі 120 осіб.

Мерія вказує, що пропонувала власникам ярмаркових балаганів компроміс: організовувати торгівлю і розваги в центрі міста у вересні, коли в Ле-Мані проводиться щорічний міський ярмарок, або переїхати в інший район міста. Ярмаркова профспілка поки відповідає відмовою на обидві пропозиції.

Нагадаємо, масштабні протести «жовтих жилетів» розпочалися у Франції 17 листопада минулого року з вимоги не підвищувати податок на паливо і ціни на бензин. Пізніше учасники протесту висунули й інші соціальні вимоги. Акції протесту проходять щосуботи і часто супроводжуються заворушеннями і сутичками демонстрантів з поліцією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus