USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Збільшуємо кількість ліжок з доступом до кисню»: міський голова про ситуацію з COVID-19 у Луцьку

26 Березня 2021 20:01
Через збільшення кількості стаціонарних хворих на COVID-19 на території медичних закладів Луцька зменшилась кількість ліжок із доступом до кисню. Утім, у випадку загострення епідеміологічної ситуації, у тимчасовому інфекційному госпіталі розгорнуть ще 138 додаткових місць із кисневою підтримкою.

Про це інформував Луцький міський голова Ігор Поліщук під час традиційних щотижневих звітів.

«Цього тижня у нас щоденно зафіксовано від 59 до 121 нових випадків захворювання на COVID-19, що, фактично, є аналогічним показником, як і минулого тижня. Однак, кількість ліжок з кисневою підтримкою дещо зменшилась», - розповів мер.

З його слів, станом на сьогодні, у лікувальних закладах обласного центру, що надають допомогу хворим на коронавірусну інфекцію, вільне 131 ліжко із доступом до кисню.

Зокрема, у Волинській обласній клінічній лікарні - 48 вільних ліжок з киснем, у Волинській обласній інфекційній лікарні – 20 і у тимчасовому інфекційному госпіталі – 63.

«Однак, ми підготувалися і на випадок загострення. Із 102 ліжок з доступом до кисню в тимчасовому інфекційному госпіталі ми маємо можливість збільшити їх кількість до 240. Сьогодні вже підключили дві нових кисневих станції, є розведення кисневих розеток на 110 місць. Окрім того, у нас є до 70 кисневих концентраторів, до яких можна підключити одночасно дві людини», - зазначив міський очільник.

Окрім того, він акцентував, що, згідно із актуальними станом на сьогодні даними, показників для введення локдауну у Луцьку немає.

«Але ми бачимо, що все більшу кількість областей Міністерство охорони здоров’я України відносить до червоної зони. Та я щиро сподіваюсь, що цього не відбудеться і не доведеться вживати тих заходів та обмежень, які передбачає червона зона», - наголосив Ігор Поліщук.

Нагадаємо, 18 березня обласний центр Волинської області включили до жовтої зони. Станом на сьогодні, на COVID-19 захворіло 44 705 волинян. Загалом, на території Волині працює 19 медичних закладів, що надають допомогу хворим із COVID-19. Розгорнуто 1 915 ліжок. За останні два тижні кількість ліжкомісць у таких лікарнях збільшили на 250.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 30 Березня 2021 09:57
Дайте молодшому персоналу який там працює достойну зарплату!!!! А то тільки начальство і лікарі собі премії виписують!!!!!!!!!!!!!! А молодшому персоналу,мало того що не правильно нараховують ,так ще і зменшили зарплату за таку важку і небезпечні роботу!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus