USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Збірна України на останніх хвилинах здолала Чехію у Лізі націй

6 Вересня 2018 23:55
Завдяки забитому голу Олександра Зінченка у додатковий час збірна України перемогла збірну Чехії в першій грі Ліги націй – 1:2.

Матч відбувся 6 вересня на стадіоні Угерске Градіште в Чехії.

Перед матчем

Грою на виїзді проти Чехії збірна України мала розпочати новий для себе турнір – Ліга націй. Головний тренер збірної Андрій Шевченко виклав чимало новачків, але пообіцяв, що на поле вийдуть найсильніші.

Так, виклик до збірної Шевченка отримали Олег Данченко, Євген Макаренко, Андрій Цуріков, Василь Кравець та Роман Яремчук – для Данченка та Цурікова виклик у збірну є дебютним, Макаренко викликався ще 4 роки тому, а Яремчук травмувався напередодні попередніх матчів за збірну, тож дебютувати не зміг. Кожен з цих футболістів мав шанс вийти в основі, адже троє з них можуть зіграти на позиції лівого захисника, на якій у збірні є проблеми. До того ж, напередодні виклику в збірну травмувався форвард Артем Бєсєдін, тож на вістрі міг зіграти Яремчук, щоправда в терміновому порядку у збірну був до викликаний Євген Селезньов.

Зауважимо, що у своїх збірних ігровою формою не вражають наші лідери – Андрій Ярмоленко та Євген Коноплянка – Ярмоленко поки виходить на заміну у своєму новому клубі «Вест Гем», а Євген Коноплянка, який нещодавно вилікувався від травми, отримав червону картку у матчі за «Шальке», тож обом гравцям є що доводити.

У сьогоднішній збірній Чехії немає зірок, однак це досить серйозна команда, гравці якої можуть принести чимало проблем, якщо їх недооцінити, тож тренерський штаб Шевченка провів чималу роботу над розбором гри Чехів.

Сам же Шевченко перед грою заявив, що його команда гратиме лише на перемогу, хоча якщо буде нічия на виїзді, то це також плюс.

До слова, нещодавно збірна презентувала новий дизайн спортивної форми, на якій розміщено гасло «Слава Україні!», тож сподіватимемося, що в кожному матчі футболісти віддаватимуться на повну.

Перший тайм

Вже зі стартових хвилин українці намагалися взяти м’яч під контроль. Однак на 4 хвилині після втрати Ярмоленком м’ячі у центрі поля збірна Чехія організувала контратаку, яку завершив Шик, розстрілявши ближній кут воріт П’ятова – 1:0. За хвилину Яремчук міг зрівнювати рахунок, втім після удару головою м’яч пролетів поруч зі стійкою воріт чехів. Зокрема, Яремчук протягом кількох хвилин мав ще два моменти, але реалізувати їх не зміг.

Українці продовжували володіти ігровою та територіальною перевагою, на полі виділявся Малиновський, який впевнено виглядав у роботі з м’ячем. На 23 хвилині український бразилець Марлос взяв ініціативу на себе та пробив з-за меж штрафного – воротар чехів Вацлік був на місці. Активний Малиновський також намагався завдати дальнього удару, однак його заблокував захисник.

За 3 хвилини до завершення першої половини зустрічі Малиновський заробив небезпечний штрафний, який сам і взявся пробивати– Ваціліку довелося демонструвати дива реакції. А вже в додатковий час Коноплянка отримав м’яч від Марлоса, обіграв захисника чехів та розстріляв ближній кут чехів – 1:1.

Другий тайм

Вже по перерві тренерський штаб чехів провів першу заміну: Змргал вийшов на поле замість Кременчика. На 49 хвилині Коноплянка міг виводити збірну України вперед, втім м’яч розминувся зі стійкою після його удару. Також шанс відзначився мав Ярмоленко: накрутивши захисника, Андрій завдав щільного удару, втім м’яч пролетів за декілька сантиметрів від стійки.

На 61 хвилині Кадержабек змусив вболівальників збірної України затамувати подих, вискочивши на ворота П’ятова, однак арбітр зафіксував у нього офсайд. Через миттєвість Боржил завдавав дальнього удару – П’ятов ні місці. На 65 хвилині свій шанс отримав Олександр Зінченко, який замінив Ярмоленка, тож тепер на місці Андрія грав Марлос, а Зінченко розташувався у центрі поля.

Вже через дві хвилини після виходу на поле Зінченко міг забивати, втім після перетасовки з Марлосом та Яремчуком гравець «Манчестер Сіті» не влучив у кут воріт.

Після заміни Коноплянки, замість якого з’явився Циганков, стало зрозуміло, що тренерський штаб українців хоче дати відпочити своїм лідерам перед матчем зі Словаччиною.

В останню десятихвилинку українці намагалися вирвати перемогу, зокрема Марлос проривався крізь захисників та заробив небезпечний штрафний, однак удар зі стандарту від Малиновського вийшов відверто невдалим. В додатковий час українці притиснули чехів до воріт, і Олександр Зінченко скористався «пожежею» в штрафному чехів та відправив м'яч у пусті ворота.

Тож, перший поєдинок збірної України в Лізі націй завершився перемогою – 1:2.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus