USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Збірна України розгромно поступилася збірній Словаччини

17 Листопада 2018 07:00
Пропустивши по два голи у кожному з таймів та відповівши лише одним голом, збірна України поступилася збірній Словаччини з рахунком 4:1 у матчі, який нічого не вирішував, адже ще раніше українці забезпечили собі перше місце у групі Ліги націй.

Матч відбувся 16 листопада в Словаччині.

Перед матчем

В переможному матчі проти збірної Чехії українська збірна достроково забезпечила собі перше місце в групі та вийшла до дивізіону А Ліги націй. Тож у сьогоднішньому подинку головний тренер нашої команди Андрій Шевченко міг дозволити собі залучити молодь та награти нові ігрові зв’язки. Проте для Словаччини сьогоднішня гра була однією з двох вирішальних, аби залишитися в дивізіоні B, відтак передбачалося, що суперники українців діятимуть на максимумі.

Відзначимо, що Шевченко викликав до збірної молодих динамівців Миколу Шапаренка та Віталія Миколенка, які показують хорошу гру в останніх матчах за киян. Також отримали виклик молоді форварди Мар’ян Швед та Андрій Борячук. Щодо травмованих, то у лазареті перебуває лідери команди Андрій Ярмоленко та український бразилець Марлос. Окрім того, травмовані два правих фулбеки Бутко та Данченко.

Тренерський штаб словаків має у своєму розпорядженні зіркового хавбека Марека Гамшика та досвідченого захисника Шкртела, який свого часу пограв за «Ліверпуль», тож саме навколо своїх лідерів тренери Словаччини мали будувати свою гру.

Перед матчем Андрій Шевченко наголосив, що у сьогоднішньому матчі дасть шанс молоді, незважаючи на відсутність необхідного досвіду, а при виборі складу буде балансувати між досвідченими та молодими футболістами. Натомість головний тренер Словаччини Павел Гапал відзначив важливість матчів проти України та Чехії, а також зауважив, що команда старатиметься досягти позитивних результатів у цих поєдинках.

Перший тайм

На старті поєдинку українська збірна одразу ж забрала м‘яч під контроль. Однак, отримавши «кулястого», словаки заробили небезпечний штрафний поблизу штрафної України, який вирішили розіграти: Гамшик відкотив під удар Руснаку, а той прошив Бойка ударом з-за меж штрафної - 1:0. Відзначимо, що не без допомоги рикошету від захисника відзначилися словаки.

На 12 хвилині після втрати м’яча у центрі поля Малиновським словаки організували контратаку, яку ледь не завершив Гамшик – відверто пощастило збірній Україні у цьому моменті, адже м’яч був під неробочою лівою ногою хавбека.

Варто зазначити, що вже на 14 тренерський штаб жовто-синіх змушений був проводити заміну: замість травмованого Кривцова на поле вийшов Пластун. Тож стартові 15 хвилин вийшли відверто невдалими в усіх аспектах для української збірної.

Словаки продовжували створювати моменти: на 19 хвилині Мак, хитнувши Караваєва, небезпечно пробив з-за меж штрафної – «кулястий» пролетів лише на декілька сантиметрів вище над поперечною. На 23 хвилині українцям знову пощастило, адже Зрелаку після навісу Ганцко не вистачило кілька сантиметрів, аби поцілити у ворота Бойка.

Ніяк українці не могли знайти своєї гри, пропустивши на старті поєдинку і на 26 хвилині, травмований миттєвістю раніше Куцка гарматним ударом пробив по воротах Бойка, від рук якого «кулястий» перетнув лінію воріт – 2:0 після жахливої помилки українського воротаря. До слова, одразу ж після голу Куцку замінили на Беро.

Словаки продовжили впевнено діяти і в другій половині першого тайму, натомість футболісти української команди намагалися створити хоч якісь моменти біля воріт суперників, однак відсутність на полі креативних Ярмоленка та Марлоса явно давалася взнаки. На 43 хвилині Бера міг робити рахунок непристойним, але йому не вдалося влучити у ближню дев’ятку. Лише на останній доданій хвилині Малиновський завдав першого удару в ствір воріт Словаччини.

Другий тайм

Збірна України довго не розкачувалася після перерви і на 47 хвилині зрівняла рахунок: Караваєв прострілив на Коноплянку, а той, довго не роздумуючи, з одного дотику з-за меж штрафної пробив у кут воріт словаків – 2:1. Однак вже за п’ять хвилин словаки рахунок зрівняли: Зрелак скористався «пожежею» у штрафному українців і проткнув «кулястого» у кут воріт.

Потому команди обмінялися моментами Караваєва і Зрелака. Знову скорочувати рахунок міг Коноплянка, однак разом з Борячуком вони не змогли розіграти атаку до вірного, вибігши на одного захисника. А на 61 хвилині Мак зробив рахунок розгромним, класно пробивши з-за меж штрафної – 4:1.

Степаненко мав шанс відквитати один гол, проте після його удару м’яч пролетів у руки голкіпера словаків. Українці намагалися атакувати, однак до небезпечних моментів справа не доходила, лише можна відзначити дальній удар Малиновського.

На 78 хвилині українцям вдалася чудова комбінація, однак м’яч влучив в ногу Циганкову і він не зміг пробити п’яткою. Зазначимо, що попри рахунок українці не відсиджувалися в захисті та намагалися забити бодай ще один м’яч.

Отож, збірна України поступилася в останньому матчі Ліги націй.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українець Показати IP 17 Листопада 2018 15:16
Завжди були, є і завжди будуть лузерами. Яка держава - такий футбол.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus