USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Збірна України не зуміла втримати перемогу в матчі з Фінляндією

28 Березня 2021 23:44
Після героїчної нічиєї у матчі з Францією збірна України у другій грі відбору на Чемпіонат світу-2022 не зуміла зберегти переможний результат зі збірною Фінляндії – 1:1. Українці забили на 80 хвилині зусиллями Мораеса, а на 89 хвилині Пуккі зрівняв рахунок, реалізувавши пенальті.

Чимало експертів та й самі футболісти збірної України говорили, що після нічиєї з Францією будь-який результат у матчі з Фінляндією, окрім перемоги, буде негативний, адже це просто перекреслить попереднє досягнення. Водночас вони відзначали, що Фінляндія доволі непроста команда

Сьогодні Андрій Шевченко вирішив знову зіграти у п’ять захисників. Очевидно, така міра вимушена, оскільки вінгери Коноплянка та Марлос перебувають не в найкращій формі, а Ярмоленко з Циганковим взагалі травмовані.

Проте у стартовій одинадцятці відбулися кадрові зміни: замість Кривцова вийшов Соболь, Зубков замінив Шапаренка, а МакаренкоСидорчука.

Вже на стартових хвилинах було помітно, що на відміну від гри з Францією сьогодні крайні захисники діяли значно вище, беручи участь в атакувальних побудовах збірної України. Відзначимо, що й фіни грали у формації з п‘ятьма захисниками.

Ближче до десятої хвилини гості несподівано взяли м‘яч під контроль та поступово почали будувати свої атаки, кілька разів потривоживши захист господарів. Зокрема, на 8 хвилині фіни отримали непоганий шанс після розіграшу на лівому фланзі – атаку завершував Пуккі, але його удар заблокували захисники.

Але невдовзі українці заспокоїлися, повернувши м’яч собі. Перший удар у матчі Україна завдала на 16 хвилині – здалеку пристрілювався Малиновський, але пробив по центру воріт. Попри контроль м‘яча було помітно, що синьо-жовті мали проблеми зі створенням моментів, адже фіни не залишали їм вільних зон.

Проте на 23 хвилині одна з атак таки пройшла – Малиновський навісив на Зубкова, однак номінальний вінгер головою пробив повз ворота.

Після цього моменту збірна України підвищила темп, частіше доставляючи м‘яч у карний майданчик фінів. Зубкову не вистачило миттєвості, щоб дотягнутися до прострілу Миколенка, а удар Зінченка взяв голкіпер.

До кінця тайму в збірної України була ще одна дальня спроба Зінченка та удар вище з хорошої позиції Зубкова. Також під час однієї з атак українці заплели мережива у карному майданчику збірної Фінляндії, але пробити акцентовано так і не зуміли. Тож неоднозначна перша половина закінчилася з нулями на табло.

Другий тайм чимось нагадував матч з Францією, щоправда, сьогодні у ролі французів була українська збірна. Синьо-жовті намагалися атакувати, але щоразу натикалися на захисні редути фінів. Натомість в гостей інколи виходило доволі непогано вибігати в контратаки та контролювати м’яч.

На старті другої половини Малиновський пробивав зі штрафного, але поцілив прямісінько у руки голкіпера. Натомість фіни відповіли контратакою, яку замикав Лод, однак його удар заблокували захисники.

Шевченко намагався внести корективи у гру, спочатку випустивши Марлоса замість Зубкова, а потім на полі з’явився Мораес замість Яремчука.

Наступний момент українці створили аж на 70 хвилині – Караваєв намагався поцілити у ворота обвідним ударом, але рикошетом від захисника м’яч полетів на кутовий. А через десять хвилин збірна України нарешті вистраждала гол – Мораес замкнув простріл Караваєва – 1:0. До слова, для українського бразильця цей гол став першим у футболці національної збірної.

Однак після забитого голу свої моменти для того, щоб зрівняти рахунок, мали фіни. Зокрема, найнебезпечнішим в останні хвилини був захисник Араюрі, який замикав подачі з кутових, влучивши в одному з моментів у штангу.

А на 88 хвилині Забарний і Миколенко привезли момент на свої ворота, і останній збив Пуккі у власному штрафному, за що отримав пряму червону картку. Той же Пуккі пенальті реалізував – 1:1. У додатковий час Мораес міг виривати перемогу, але все ж матч закінчився нічийним рахунком.

Наступний матч українці зіграють вдома проти Казахстану 31 березня.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
007 Показати IP 29 Березня 2021 08:41
Щось мені підсказує, що збірна України ще внічию може зіграти зі збірною Казахстану, а зі збірною Боснії та Герцеговини взагалі умудритись програти. Ось тоді буде повний провал.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus