USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Збирають картоплю та купують дрова: як на Волині у селах готуються до зими

2 Жовтня 2022 20:27
Волиняни у селах запасаються дровами та завершують роботи на городах. Правда, через затяжні дощі зібрати врожай виявилося ще тим завданням.

Як вродило на полі цьогоріч, а також як селяни готуються до майбутньої зими – у сюжеті 12 каналу.

У селах люди завершують городні роботи та готуються до холодів. Хтось вже впорався, хтось ще в процесі, бо ж постійні вересневі дощі не давали зібрати врожай. Тож людям доводиться чекати сонця, аби земля хоч трохи підсохла.

«Бачите, тільки два дні погода, а там – знову дощі. Не можна ні посіяти толком, ні зібрати», – каже селянин Володимир. Та додає, що було посаджено загалом 30 соток картоплі.

А врожай картоплі цьогоріч – хороший, тож голодним точно ніхто не буде.
За зиму не переживає і дід Богдан. Каже: є все необхідне.

«Ліс поряд, дрова є. Картопля є, а заб’ємо свиню – то буде й сало. Все, а що нам ще треба. Аби був тільки мир», – додає чоловік.

Цього року волиняни зробили значно більше закруток та запасів на зиму: бо ж треба не тільки для себе, а й для армії та переселенців. Тож у який льох у волинських селах не зайдеш – всюди консервації на будь-який смак. Помідори, перець, огірки, кукурудза, кабачок та багато ще чого іншого.

Крім того, що цього року всього посадили та зібрали побільше, волиняни думають і про те, як будуть грітися. Адже ця зима - непередбачувана, і грітися газом може вартувати дуже дорого. Найоптимальніший варіант – дрова. Проте дозволити їх собі можуть не всі.

Як зізнається одна з пенсіонерок, кубометр дров нині коштує понад тисячу гривень. А за свою пенсію, бідкається, купити собі їх не зможе.

Та найголовніше цієї зими, кажуть волиняни, не запаси харчів і не закупівля дров – а перемога України та мир на нашій землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus