USD 39.76 40.00
  • USD 39.76 40.00
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 10.00

Збиватиме одну з п’яти: Україна зіткнулася з кризою боєприпасів через скорочення ракет ППО, – ЗМІ

17 Березня 2024 10:36
Згідно з повідомленнями, Україні так бракує боєприпасів, що до кінця місяця закінчаться ракети ППО для захисту своїх міст.

Про це пише The Telegraph.

Згідно з українськими джерелами, цитованими The Washington Post, запаси ракет для захисту таких міст, як-то Одеса, де в п’ятницю було вбито 21 особу, швидко скорочуються.

Це означає, що замість того, аби намагатися збити чотири з п’яти російських ракет, як це робиться зараз, Україні скоро доведеться розподілити свої системи ППО на збиття лише однієї з п’яти.

Це матиме «значний вплив на міські центри України», цитує The Washington Post слова двох українських посадовців американським чиновникам на конференції з безпеки цього року.

Політики в США ведуть запеклі дебати щодо того, чи зберігати військову допомогу Україні, яка наразі становить близько 31,3 мільярда фунтів.

Цього тижня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Дональд Трамп, ймовірний кандидат від Республіканської партії на цьогорічних виборах президента США, сказав йому, що більше не буде давати Україні кошти.

Читати ще: Трамп закликав не надавати допомогу Україні

Попередження надійшло в той момент, коли Росія нарощує ракетні та безпілотні атаки на Україну.

Також російські офіційні особи заявили, що знають, що в Україні закінчуються боєприпаси, і вирішили, що настав час завдати удару. Уздовж лінії фронту на Донбасі сили Москви продовжували відступати та перевершували українські сили, які скаржилися на зменшення запасів снарядів.

Водночас російський телеграм-канал «Рибар», пов’язаний із Міністерством оборони Росії, повідомив, що українські сили все ще чинять жорсткий опір і, здається, відносно добре озброєні.

«У противника вдосталь безпілотників. Не тільки транспортні засоби та бронетехніка, але навіть окремі солдати піддаються скиданням і ударам з безпілотників від першої особи, що вказує на те, що браку зброї немає», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що українські сили поспішно копають нові траншеї та встановлюють протитанкові пастки, щоб уповільнити просування Росії та протистояти критиці, що вони не змогли належним чином спланувати свою оборону під час контрнаступу минулого року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Олександр Показати IP 17 Березня 2024 12:58
А ЩО РАКЕТИ НЕ МОЖНА КУПИТИ?
Анонім до Олександр Показати IP 17 Березня 2024 14:49
Купити можна, але ж хто їх продасть?
Анонім до Анонім Показати IP 18 Березня 2024 12:46
Можна так само як Чехія купляє снаряди але в нас як завжди НЕМАЄ грошей, дайте так бо будуть страждати невинні українці.
Клава Показати IP 18 Березня 2024 02:19
Кучма пригадував, що після відмови України від ядерної зброї президент Франції Міттеран його попереджав: "молодий чоловіче, вас же обмануть.."

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus