USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зеленський підписав указ про призов резервістів в особливий період

22 Лютого 2022 22:59
Президент України Володимир Зеленський під час свого звернення до українців ввечері 22 лютого оголосив, що підписав указ про призов резервістів в особливий період. Ідеться про оперативний резерв – громадян, які уклали відповідні контракти, а також військовослужбовців, які звільнилися з військової служби.

Звернення глави держави транслював телеканал «Рада».

«На сьогоднішній день немає потреби у загальній мобілізації. Нам необхідно оперативно доукомплектувати українську армію та інші військові формування», – зазначив президент.

За словами президента, найближчим часом також будуть проведені навчальні збори резервістів системи тероборони.

«В особливий період на службу у військовому оперативному резерві в обов’язковому порядку на посади відповідно до їх військових звань зараховуються особи, звільнені з військової служби, які за своїми професійно-психологічними характеристиками і станом здоров’я придатні до служби у військовому резерві та відповідають встановленим вимогам проходження служби у військовому резерві», – йдеться в указі.

«Оповіщення резервістів про виклик для виконання обов’язків у військовому резерві здійснюється командирами (начальниками) військових частин (установ) у взаємодії з керівниками відповідних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки», – зазначається в документі.

Основні тези звернення Зеленського

«Для мене головне – збереження суверенітету і територіальної цілісності України». Наразі опрацьовуються питання проведення саміту лідерів держав – постійних членів РадБезу ООН, України, Туреччини та Німеччини.

«Щодо безпеки і оборони. На сьогоднішній день немає потреби у загальній мобілізації. Нам необхідно оперативно доукомплектувати українську армію та інші військові формування».

«Мною як Верховним Головнокомандувачем Збройних сил України видано указ про призов резервістів в особливий період».

«Ми запускаємо програму економічного патріотизму. Це додаткові стимули для локалізації нашого виробництва. Цільові програми підтримки окремих галузей».

«Завтра у мене буде зустріч з топ-50 нашого великого бізнесу. Всі вони мають залишитися в Україні. Їхні підприємства знаходяться на український землі, яку захищають наші військові».
Нагадаємо, увечері 21 лютого Путін оголосив про визнання «незалежності» так званих «ДНР» та «ЛНР». Після заяви про визнання «незалежності» терористичних «ДНР» та «ЛНР» очільник Кремля у присутності ватажків бойовиків Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника підписав відповідний указ, а також договори про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу між РФ та «ЛДНР».

Президент України Володимир Зеленський, реагуючи на рішення Путіна, підкреслив, що мова йде про порушення цілісності України і фактичним виходом з Мінських угод.

22 лютого Володимир Путін заявив, що визнав «Л/ДНР» у тих межах, які записані в їхніх «конституціях».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Дмитро Показати IP 23 Лютого 2022 01:24
Кращий президент, України за всі роки незалежності!!!
Анонім до Дмитро Показати IP 23 Лютого 2022 13:34
Ти серіальчика передивився чи на зарплаті?
Аут до Дмитро Показати IP 23 Лютого 2022 13:34
Кращим він не був і не буде.
ботоксШМЯК до Дмитро Показати IP 23 Лютого 2022 13:49
1) Спад економіки з перших днів 2) Забив *** на армію 3) Постійні спроби перес*атись з Байденом і Британією 4) велике Крадівництво 5) здорожчання всього, від продуктів до комірного 6) невиконані обіцянки (разодняк мудрого наріду) ... ТО В ЧОМУ ВІН КРАЩИЙ, А БІДОВИЙ?
Пропоную Показати IP 23 Лютого 2022 06:58
Призвати ще всіх в кого є посвідчення ато, всі спілки ато, всім кому давали земпю,квартири.пільги,групи по ато
Анонім до Пропоную Показати IP 23 Лютого 2022 09:33
Кому дали землю, а кому 10 разів відмовили і нічого не дали, як з такими бути? Повинні йти в першу чергу ті,хто отримав від держави безплатно ділянки і квартири - і не важливо хто ти. А то звикли їздити на одних тих самих . Як коровай ділити - так виключно депутати, чиновники і наближені, а учаснику бойових дій жирну дулю і кучу відмазок, а в судах нічого не можливо добитися.
Анонім до Анонім Показати IP 23 Лютого 2022 10:32
Хай зроблять так, якщо людину мобілізовують ,то її оформлюють відразу власником будь-якої за її вибором вільної ділянки з земельного кадастру за усіма правилами і законами . А то обіцяють, а потім нічого не дають - ми вже це проходили. Воїнів треба вмотивовувати не тільки гарними словами - якщо вони йдуть захищати СВОЮ ЗЕМЛЮ,то ці слова повинні мати й матеріальну основу, ці слова не повинні бути порожнім звуком.
Пшик Марек Показати IP 23 Лютого 2022 08:25
Нє позволям! Вшисткі тутай. Скоро вьосна і праци купа.
Анонім до Пшик Марек Показати IP 23 Лютого 2022 13:35
Кононович, ти ще з бутилки не зліз? Не позорь батька, вафел!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus