USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні подешевшає пальне: Зеленський анонсував програму економічного патріотизму

22 Лютого 2022 22:50
Президент України Володимир Зеленський ініціював створення державної програми економічного патріотизму, яка передбачає здобуття фінансової незалежності.

Про це голова держави повідомив у відеозверненні у вівторок, 22 лютого.

«Поки наші воїни захищають нас, ми повинні працювати, вкладати гроші в економіку України, заробляти для фінансування армії. Патріот – це той, хто б’ється з ворогом за свою землю. І той, хто вкладається в неї грошима і створює на ній робочі місця. Тому ми запускаємо програму економічного патріотизму», – сказав український президент.

За словами Зеленського, ця програма надасть додаткові стимули для локалізації вітчизняного виробництва, залучення коштів населення у бізнес та банківський сектор. Також він наголосив, що завдяки цій програмі вдасться знизити ціни на АЗС.

«Цільові програми підтримки окремих галузей. Зменшення податкового навантаження на бізнес та обмеження перевірок. Це стимули для залучення коштів населення у бізнес та банківську систему. Зниження ПДВ на бензин та дизель. Це дозволить знизити ціни на заправках. Наша мета – здобуття економічної незалежності. Особливо в енергетиці», – підкреслив голова держави.

Зазначимо, що депутатська група «Партія «ЗА Майбутнє» у Верховній Раді ініціювала законопроєкт № 7023, який передбачає зниження податку на додану вартість на продукти харчування, вироблені в Україні, до 0%. Його ухвалення допоможе і виробникам продукції, і покупцям, адже ціни на продукти харчування у сусідній Польщі значно нижчі, ніж в Україні, навіть враховуючи те, що наша країна є лідером із виробництва певної продукції.

Читати ще: Польські продукти дешевші, ніж наші: чому закон про нульовий ПДВ потрібен українцям

Один з ініціаторів законопроєкту – голова партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця, зазначив, що потрібно відстоювати власного виробника та дбати про українську економіку. Тим паче – у такий складний для країни час.

«Йдеться насамперед про економічний патріотизм. Нам має бути все одно на те, що нам розповідають з-за кордону, про те, як ми маємо жити. Ми маємо захищати своє, відстоювати власну позицію», – підкреслив Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
007 Показати IP 22 Лютого 2022 23:47
Спочатку піднімемо ціни до небес , а пізніше скинемо на гривню , гляньте на ціни на заправках і цім усе сказано . Скільки можна вже той порожняк слухати . Люди їдуть по закупи в Польщу бо там продукти дешевші ніж у нас в Україні , а не так давно усе було в зворотному напрямку , поляки до нас їздили . Це просто п.....
Я Показати IP 23 Лютого 2022 10:05
На скільки? На 0.50грн? Буде дизель не по 37 а по 36,50? Заживем….

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus