USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Зеленський підписав закон про реєстр педофілів

13 Січня 2020 18:43
Президент Володимир Зеленський підписав закон 409-IX, який передбачає створення Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітнього (реєстр).

Про це йдеться на сайті парламенту, пише УНІАН.

Так, зазначено, що 13 січня документ «повернуто з підписом від президента».

Згідно з законом, доступ до реєстру отримають лише слідчі та інші уповноважені особи Нацполіції та Держбюро розслідувань. Втім, право на отримання інформації з реєстру також матимуть керівники закладів освіти, охорони здоровʼя чи інших установ, які здійснюють нагляд за дітьми, надають їм медичні, навчальні та соціальні послуги при найманні людини на роботу.

Також доступ до реєстру матимуть керівники органів влади, місцевого самоврядування та особи, які бажають перевірити свою наявність у ньому.

Люди, яких внесуть до реєстру, будуть зобовʼязані повідомляти поліцію про зміну місця проживання та роботи.

Також закон передбачає посилення кримінальної відповідальності за злочини, вчинені щодо особи, яка не досягла 14 років, незалежно від її добровільної згоди — вводиться покарання у вигляді 10-15 років вʼязниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ляжко Показати IP 13 Січня 2020 19:07
А нас за що?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus