USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Зеленський розповів, чи буде «долар по 100»

4 Липня 2020 16:05
Президент України Володимир Зеленський заявив, що ані він, ані Офіс президента не чинили тиск на ексголову Нацбанку Якова Смолія, пише ВВС.

Яків Смолій, подавши у відставку, пояснив своє рішення «систематичним політичним тиском». Напередодні Верховна Рада його звільнила за поданням президента.

Зеленський – про політичний тиск

У суботу президент Зеленський поїхав з візитом до Одеси і так прокоментував журналістам заяви Смолія.

«Я вам скажу відверто, ви можете його особисто запитати: чи був тиск з Офісу президента? Мені здається, що вже запитували журналісти та отримали відповідь, що ні», – сказав президент.

«У нас з ним (Смолієм. – Ред.) були реально дуже непогані не тільки на професійному, а й на людському рівні, стосунки», – додав Зеленський.

Читайте також: «Треба було гнати їх усіх», – Ігор Палиця про звільнення глави Нацбанку

Після того, як Смолій заявив про намір піти у відставку, занепокоєння висловили МВФ та посли країн Великої сімки. А курс гривні в обмінниках стрімко впав.

Як Зеленський бачить майбутнє гривні

У відповідь на занепокоєння щодо девальвації гривні, Зеленський заявив: керівники банків, з якими він зустрічався, не бачать жодних ризиків, пов’язаних з відставкою Смолія.

«Всі достатньо спокійно сприймають звільнення голови Нацбанку. Всі не бачать якихось ризиків. Всі багато разів казали, що долар завтра буде 100 гривень. Я думаю, що це якась фантастика», – сказав президент.

Раніше в Офісі президента також заперечили будь-який тиск на НБУ та заявили, що Нацбанк «буде продовжувати свою діяльність на засадах незалежності та професійності».

Виконувати обов’язки голови НБУ до призначення нового керівника буде перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Олена Показати IP 4 Липня 2020 16:14
Вінки з труною під будинком - зовсім не тиск? Визов в ОП крик і вимагання написати заяву, не тиск? В інтерв'ю, місяць тому, що "ми дотиснем НБУ", "у нас поки що демократія, але поки що".
Іван до Олена Показати IP 4 Липня 2020 16:45
Це про тобі було?Крик та вимагання?
Бульба Показати IP 4 Липня 2020 17:09
100??? Ну фантастика!!! 250- більш реально!!!
Народна прокуратура Показати IP 4 Липня 2020 18:56
Це упевнений рух до кінця епохи бідності. будуть знов зарплати і пенсії рахуватись у мільйонах. Всі мільйонери - де ж тут бідні?
Всім Показати IP 5 Липня 2020 00:36
Бреше, як тимошенко
Арафат Показати IP 5 Липня 2020 05:09
Як вам не соромно критикувати найвидатнішого політика сучасності? Порохоботи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus